Prima pagină » Banca Raiffeisen nu se mai poate ascunde. Cifrele arată clar că România este una dintre țările rentabile pentru compania austriacă – Bugetul.ro

Banca Raiffeisen nu se mai poate ascunde. Cifrele arată clar că România este una dintre țările rentabile pentru compania austriacă – Bugetul.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
banca-raiffeisen-nu-se-mai-poate-ascunde-cifrele-arata-clar-ca-romania-este-una-dintre-tarile-rentabile-pentru-compania-austriaca-–-bugetul.ro

sursa foto:  Raiffeisen.ro

Raiffeisen Bank România, a 6-a cea mai mare bancă după active din piaţa locală. Colosul a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 390 mil. lei, în scădere cu 5,79%, de la 414 mil. lei în perioada similară din 2023, ca urmare a majorării cheltuielilor operaţionale, creşterii costurilor cu personalul şi investiţiilor din domeniul IT.

Însă, la capitolul active, banca stă ceva mai bine. La  sfârșitul lunii aprilie a ajuns la active de 72 miliarde lei, cu 11% mai mari la o bază de calcul anualizată, conform unei comunicări privind rezultatele trimestriale remise către Bursă.

Raiffeisen Bank România 

Conform unei comunicări privind rezultatele trimestriale remise către Bursă, unde instituția de credit are listate 7 emisiuni de obligațiuni corporative, la sfârșitul lunii trecute, Raiffeisen Bank România a ajuns la active de  72 miliarde lei, cu 11% mai mari la o bază de calcul analizată.

De asemenea, tot în luna aprilie, , creditele acordate au crescut cu 5%.

Cu majorări la mai multe capitole din bilanț, Raiffeisen Bank România confirmă dinamica bună a sectorului bancar în climatul de majorare a dobânzilor.

„În primele trei luni ale anului, am continuat să creștem în sfera planificării financiare personale, cu o evoluție de +50%, iar prin programele de garantare ale European Investment Fund am aprobat credite în valoare de 46 milioane de euro. Sunt rezultate care ne fac să privim cu încredere în viitor. Continuăm și în 2024 creșterea bi- dimensională, bazată pe o strategie unică în peisajul bancar românesc. Prin Banking 1:1, românii au acces la cele mai bune soluții de planificare financiară și la banking digital, simplu, sigur și la îndemână. Totodată, ne menținem capitalizarea și lichiditatea la cote solide, bine poziționați pentru a accelera creditarea și susține finanțarea economiei reale”, a declarat Zdenek Romanek, Președinte & CEO, Raiffeisen Bank România.

Citește și: Banca din România care a înregistrat un profit de peste 600 de milioane de lei în doar 3 luni! Se află în top 3 bănci din țara noastră

Creditele acordate au fost în scădere

Potrivit raportului Raiffeisen Bank, soldul de credite acordate clienților a înregistrat o scădere de 4% an la an, mai ales pentru persoanele fizice.

„Așteptările generale cu privire la evoluția creditării în perioada următoare indică un ritm moderat de creștere, în contextul consolidării puterii de cumpărare a populației, al unei potențiale reduceri graduale a ratelor de dobândă de politică monetară și al unui volum consistent de investiții susținut de fondurile disponibile prin programul ”Next Generation EU”. Primul trimestru a adus o creștere de 8% an la an a stocului de depozite atrase de la clienți, cu rezultate pozitive atât pentru segmentul de clienți persoane fizice, cât și pentru persoanele juridice”, se transmite în raport.

COMENTEAZĂ




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Banca Raiffeisen nu se mai poate ascunde. Cifrele arată clar că România este una dintre țările rentabile pentru compania austriacă – Bugetul.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type