Prima pagină » Ferrari 12Cilindri: Noul supercar italian folosește un V12 natural aspirat cu 830 CP – GALERIE FOTO

Ferrari 12Cilindri: Noul supercar italian folosește un V12 natural aspirat cu 830 CP – GALERIE FOTO

de Roboțelul @ iDOR.info
ferrari-12cilindri:-noul-supercar-italian-foloseste-un-v12-natural-aspirat-cu-830-cp-–-galerie-foto

Noul Ferrari 12Cilindri debutează cu un motor V12 aspirat, fără vreun ajutor hibrid, care produce 830 CP. Este cel mai puternic model Ferrari din istorie care folosește un motor pur termic.

Producătorul italian a prezentat înlocuitorul pentru modelul 812. Succesorul acestui model respectă aceeași formulă și își trage puterea dintr-un motor V12 de 6,5 litri natural aspirat, care acum produce 830 CP.

Ferrari 12Cilindri a fost denumit, evident, după motorul V12 pe care îl ascunde sub capota sa lungă. 12Cilindri arată destul de diferit față de alte modele Ferrari actuale. Din față, mașina amintește de iconicul 365 GTB/4 Daytona. Ferrari spune că noua mașină are un limbaj de design mai „sofisticat” decât 812Superfast.

La fel ca în cazul celorlalte modele Ferrari moderne, interiorul lui 12Cilindri este dominat de ecranele de mari dimensiuni. În total, nu mai puțin de trei ecrane pot fi văzute la bordul noului model. Cel mai mare dintre ele măsoară 15,6 inch și este folosit pentru instrumentarul de bord. Ecranul central de infotainment măsoară 10,25 inch, iar cel de-al treilea display este montat în fața pasagerului. Acesta poate urmări pe ecranul de 8,8 inch informații precum viteza mașini, turațiile motorului și multe altele.

Ferrari nu renunță la motorul V12 pur termic

Noul Ferrari 12Cilindri folosește o versiune revizuită a motorului V12 de 6,5 litri regăsit și pe vechiul 812. O actualizare cheie adusă motorului V12 este adoptarea bielelor din titan care reduc masa rotațională cu 40% în comparație cu bielele din oțel. Ferrari folosește și un nou aliaj de aluminiu pentru pistoane și a instalat un arbore cotit reechilibrat și mai ușor. De asemenea, constructorul spune că a redus coeficientul de frecare al componentelor.

Au fost aduse schimbări și sistemului de admisie, iar software-ul a fost optimizat pentru un cuplu mai consistent în funcție de treapta de viteză selectată. Motorul V12 de 6,5 litri este conectat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte.

Ferrari spune că 12Cilindri Coupe poate atinge 100 km/h în 2,9 secunde, 200 km/h în 7,9 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 340 km/h. Spider-ul este puțin mai lent, necesitând 2,95 secunde pentru a atinge 100 km/h și 8,2 secunde pentru a ajunge la 200 km/h. Coupe-ul cântărește 1.560 kg, în timp ce versiunea Spider are o masă proprie de 1.620 kg.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ferrari 12Cilindri: Noul supercar italian folosește un V12 natural aspirat cu 830 CP – GALERIE FOTO

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type