Prima pagină » Microsoft face Schimbari Subtile, dar IMPORTANTE in Windows 11 pentru PC-uri | iDevice.ro

Microsoft face Schimbari Subtile, dar IMPORTANTE in Windows 11 pentru PC-uri | iDevice.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
microsoft-face-schimbari-subtile,-dar-importante-in-windows-11-pentru-pc-uri-|-idevice.ro

Microsoft face schimbări subtile dar importante în ultima versiune beta a Windows 11, în încercarea de a elimina confuziile frecvente întâlnite de utilizatori în interpretarea vitezei memoriei. Recent, în versiunea de previzualizare Windows 11 Beta 22635.570, a fost observată o modificare subtilă, dar importantă, în Managerul de activități: viteza memoriei este acum măsurată în MT/s (Megatransferuri pe secundă), înlocuind vechiul standard de MHz (Megaherți).

Această schimbare în Windows 11 are ca scop alinierea indicilor de viteză ai memoriei cu specificațiile comunicate de producători. În trecut, discrepanțele dintre MT/s și MHz au creat adesea confuzie. De exemplu, memoria DDR4 cu o viteză nominală de 3200 MT/s era afișată în Managerul de activități ca 1600 MHz.

Aceasta se datorează faptului că memoria sistemului modern utilizează tehnologia Double Data Rate (DDR), care permite transmiterea a două valori per ciclu de ceas. Astfel, frecvența în MHz, care reprezintă numărul de cicluri de ceas, este de fapt jumătate din numărul de MT/s, reprezentând numărul de transferuri.

Schimbarea implementată de Microsoft în Windows 11 vine ca un răspuns la întrebările repetate ale utilizatorilor, care se mirau de valorile surprinzător de scăzute afișate. Prin această actualizare, Microsoft dorește să ofere o imagine mai clară și mai precisă a performanței hardware, eliminând astfel nevoia de clarificări suplimentare și sprijin tehnic în acest sens.

Situațiile de confuzie nu sunt noi pentru utilizatorii Windows 11. De exemplu, într-o versiune actualizată a Windows 11 23H2, Managerul de activități a afișat greșit 3200 MHz pentru memoria DDR4 care, de fapt, rulează la 3200 MT/s. Astfel de nereguli sunt frecvente, cum a fost cazul unui utilizator de pe Reddit care a raportat viteze de 4800 MT/s și 5200 MT/s afișate simultan pentru memoria DDR5 instalată.

Cu aceste schimbări, Microsoft își întărește angajamentul de a oferi o experiență utilizator mai coerentă și mai intuitivă în Windows 11. Adaptarea la MT/s este o dovadă că Microsoft ascultă feedback-ul utilizatorilor și îmbunătățește continuu sistemul de operare pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor acestora. Această adaptare nu numai că clarifică prezentarea datelor în Windows 11, dar ajută și la o mai bună înțelegere a performanțelor reale ale sistemului.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Microsoft face Schimbari Subtile, dar IMPORTANTE in Windows 11 pentru PC-uri | iDevice.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type