Prima pagină » Microsoft a făcut actualizări de securitate la Windoes: Cum te-ar putea afecta

Microsoft a făcut actualizări de securitate la Windoes: Cum te-ar putea afecta

de Roboțelul @ iDOR.info
microsoft-a-facut-actualizari-de-securitate-la-windoes:-cum-te-ar-putea-afecta

Microsoft a avertizat că actualizările de securitate din aprilie pentru Windows ar putea afecta funcționarea VPN-ului. Până când compania va emite o soluție, singura modalitate de evitare este să o sari sau să o dezinstalezi.

Actualizările recente de securitate pentru Windows de la Microsoft ar putea afecta funcționarea VPN-ului tău

Microsoft lucrează la o soluție.

„Dispozitivele Windows ar putea întâmpina eșecuri în conexiunea VPN după instalarea actualizării de securitate din aprilie 2024 (KB5036893) sau a previzualizării actualizării non-securitate din aprilie 2024”, a scris compania într-o actualizare de status.

Bleeping Computer a raportat pentru prima dată problema, care afectează Windows 11, Windows 10 și Windows Server 2008 și versiunile ulterioare. Rapoartele utilizatorilor de pe Reddit sunt împărțite, unii comentatori spunând că VPN-urile lor încă funcționează după instalarea actualizării, iar alții susținând că unele conexiuni criptate au fost într-adevăr afectate.

„Lucrăm la o soluție și vom oferi o actualizare într-o versiune viitoare,” a scris Microsoft.

Soluția temporară și recomandări

Nu există o soluție adecvată până când Microsoft nu va lansa o actualizare corectată. Cu toate acestea, poți evita problema dezinstalând toate actualizările de securitate. Cel puțin un utilizator de pe Reddit susține că dezinstalarea și reinstalarea aplicației VPN a rezolvat problema, deci poate merita încercat înainte de a apela la măsuri mai drastice.

Dacă decizi să dezinstalezi actualizările de securitate, Microsoft îți oferă instrucțiuni.

„Pentru a elimina LCU după instalarea pachetului combinat SSU și LCU, folosește opțiunea liniei de comandă DISM/Remove-Package cu numele pachetului LCU ca argument”, a scris compania.

„Poți găsi numele pachetului folosind această comandă: DISM /online /get-packages”.

Actualizările Microsoft pentru sistemul de operare Windows sunt esențiale pentru menținerea securității și funcționalității optime a dispozitivelor. Aceste actualizări includ adesea patch-uri de securitate pentru a remedia vulnerabilități și a proteja utilizatorii împotriva amenințărilor cibernetice, precum și îmbunătățiri ale performanței și corecții pentru problemele cunoscute.

Cu toate acestea, uneori, aceste actualizări pot provoca și probleme neașteptate, cum ar fi incompatibilități cu anumite programe sau dispozitive, așa cum s-a întâmplat recent cu unele VPN-uri după actualizarea din aprilie 2024. Deși Microsoft se străduiește să ofere soluții rapide pentru astfel de probleme, utilizatorii sunt sfătuiți să fie vigilenți și să monitorizeze feedback-ul comunității și recomandările companiei înainte de a instala actualizările.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Microsoft a făcut actualizări de securitate la Windoes: Cum te-ar putea afecta

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type