Prima pagină » iPhone 14 Pro Max: Cel Mai Vândut Smartphone la Nivel Mondial în 2023

iPhone 14 Pro Max: Cel Mai Vândut Smartphone la Nivel Mondial în 2023

de Roboțelul @ iDOR.info
iphone-14-pro-max:-cel-mai-vandut-smartphone-la-nivel-mondial-in-2023

Conform unui studiu recent realizat de Omdia, iPhone 14 Pro Max a fost smartphone-ul cel mai vândut la nivel mondial în primul semestru al anului 2023. Apple a reușit să expedieze un total impresionant de 26,5 milioane de unități în primele șase luni ale anului. Această performanță remarcabilă subliniază popularitatea continuă a produselor Apple, în ciuda concurenței acerbe de pe piața smartphone-urilor.

Performanță Impresionantă

iPhone 14 Pro Max, modelul de top al acestei generații, s-a vândut în 26,5 milioane de exemplare la nivel mondial între ianuarie și iunie 2023. Acest lucru este cu atât mai impresionant având în vedere că prețul de pornire al acestui model este de 6.299 Lei în Romania. În ciuda prețului său ridicat, cererea pentru modelele premium Apple rămâne solidă.

Apple Domină Clasamentul

Nu este o surpriză că restul topului 5 este dominat de asemenea de Apple. iPhone 14 Pro ocupă locul doi, cu 21 de milioane de unități expediate, urmat de modelul standard, iPhone 14, cu 16,5 milioane de unități vândute. Locul patru este ocupat de iPhone 13, cu 15,5 milioane de unități vândute, iar pe locul cinci se află primul smartphone non-Apple, Samsung Galaxy A14, cu 12,4 milioane de unități vândute.

Creștere în Segmentul Premium

Deși piața globală de smartphone-uri înregistrează o contracție, segmentul premium continuă să crească. Omdia explică acest fenomen prin faptul că piața de mijloc și cea de jos se contractă din cauza recesiunii economice și a expansiunii pieței de smartphone-uri second-hand. În schimb, cererea de înlocuire pentru modelele premium Apple rămâne solidă, ceea ce duce la o creștere a vânzărilor modelelor Pro și Max de la an la an.

[SURSA]

Marian Ciobanu

Sunt Marian Ciobanu, pasionat de tehnologie cu peste 10 ani de experiență în tehnologia mobilă, gadgeturi și computere. Am studiat la Universitatea Ovidius din Constanța, Științe Economice și am scris numeroase articole despre tehnologie pentru publicații precum Betit, TechCafe și altele. Sunt pasionat de ceea ce fac și în prezent sunt fondatorul Geeki.ro. Cred în împărtășirea cunoștințelor și sunt mereu deschis la discuții despre ultimele inovații în tehnologie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: iPhone 14 Pro Max: Cel Mai Vândut Smartphone la Nivel Mondial în 2023

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type