Prima pagină » Inteligenţa artificială riscă să reproducă aceleaşi greşeli ca reţelele de socializare, spune preşedintele Microsoft

Inteligenţa artificială riscă să reproducă aceleaşi greşeli ca reţelele de socializare, spune preşedintele Microsoft

de Roboțelul @ iDOR.info
inteligenta-artificiala-risca-sa-reproduca-aceleasi-greseli-ca-retelele-de-socializare,-spune-presedintele-microsoft

Dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale (AI) riscă să reproducă greşelile făcute de industria tehnologică la începutul erei reţelelor de socializare, a avertizat vineri preşedintele Microsoft, Brad Smith, la un forum de afaceri la New Delhi, potrivit AFP.

Brad Smith, preşedintele MicrosoftFoto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Industria tehnologică „devenise puţin prea euforică cu privire la toate lucrurile bune pe care social media urma să le aducă lumii – şi erau multe – fără să se gândească la riscuri”, a spus Smith la B20 (Business 20), care reuneşte jucători din sectorul privat timp de trei zile, înainte de G20.

„Trebuie să fim cu mintea limpede, trebuie să fim entuziasmaţi de posibilităţile care ni se oferă, dar în acelaşi timp trebuie să ne gândim la dezavantaje, chiar să ne îngrijorăm. Şi trebuie să construim măsurile de protecţie de la început”, a avertizat el.

AI provoacă o îngrijorare tot mai mare în întreaga lume, deoarece această tehnologie poate fi utilizată în scopuri rele. La fel ca în cazul video-urilor „deepfake” care îi fac pe oameni să spună lucruri pe care nu le-au spus.

„Publicul vrea ca această nouă tehnologie să rămână sub control uman”

Tehnologia, care promite să revoluţioneze o gamă largă de profesii, stârneşte, de asemenea, în rândul multor lucrători teama că profesia lor se va transforma sau va dispărea.

Conform unui studiu publicat luni de ONU, inteligenţa artificială este mai probabil să creeze locuri de muncă decât să le distrugă, dar va duce la potenţiale schimbări în calitatea locurilor de muncă, inclusiv intensitatea muncii şi autonomia.

Studiul subliniază, de asemenea, că efectele acestei noi tehnologii variază considerabil în funcţie de ocupaţii şi domenii, femeile fiind mai predispuse decât bărbaţii să aibă munca afectată.

Potrivit preşedintelui Microsoft, publicul doreşte să se asigure că „această nouă tehnologie rămâne sub control uman”. (Sursa: Agerpres)

Citește și:
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Inteligenţa artificială riscă să reproducă aceleaşi greşeli ca reţelele de socializare, spune preşedintele Microsoft

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type