Prima pagină » Compania petrolieră britanică BP îndeamnă lumea să investească în petrol și gaze și să accelereze în același timp tranziția energetică

Compania petrolieră britanică BP îndeamnă lumea să investească în petrol și gaze și să accelereze în același timp tranziția energetică

de Roboțelul @ iDOR.info
compania-petroliera-britanica-bp-indeamna-lumea-sa-investeasca-in-petrol-si-gaze-si-sa-accelereze-in-acelasi-timp-tranzitia-energetica

Marele producător global de petrol BP a declarat că lumea trebuie să investească în producția de petrol și gaze pentru a evita să se ajungă la creșteri bruște ale prețurilor, accelerând în același timp tranziția energetică pentru a combate emisiile de gaze cu efect de seră, scrie Reuters.

Prețurile globale ale gazelor au crescut de șapte ori anul trecut, deoarece 3% din livrările globale de gaze au fost afectate în urma invaziei Rusiei în Ucraina, ceea ce a forțat țările să majoreze cheltuielile energetice și să treacă la cărbune, a declarat directorul general al BP, Bernard Looney, la New Delhi.

“Trebuie să le facem pe amândouă. Trebuie să investim în sistemul energetic actual în mod responsabil și, în același timp, trebuie să investim în accelerarea tranziției energetice”, a declarat Looney la conferința B20.

Tranziția energetică trebuie să fie ordonată pentru a-și menține ritmul, deoarece nivelurile de emisii au crescut de la conferința de la Paris privind schimbările climatice din 2015, în ciuda eforturilor globale, a spus el. Agenția Internațională pentru Energie, cu sediul la Paris, se așteaptă ca cererea globală de petrol să atingă un nivel record de 2,2 milioane de barili pe zi în acest an.

Looney a declarat că firma sa va investi 40% din capitalul său în proiecte de tranziție energetică până la jumătatea acestui deceniu și 50% până la sfârșitul deceniului.”Vom investi între 55 și 65 de miliarde de dolari ca BP în acest deceniu în motoarele de creștere ale tranziției energetice”, a spus el.

BP, care investește în proiecte energetice în India împreună cu partenerul său Reliance Industries, a înființat până în prezent aproximativ 3.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice, față de 750 în ianuarie. Cele două firme au înființat 300 de stații de schimb de baterii.

BP a investit în sectorul gazelor din India, iar divizia sa de risc a cumpărat o participație în startup-ul de transport electric de tip ride-hailing BluSmart.

“Am toate așteptările că vom face mai mult în India în anii următori”, a declarat Looney.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Compania petrolieră britanică BP îndeamnă lumea să investească în petrol și gaze și să accelereze în același timp tranziția energetică

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă