Prima pagină » Investiții de 7 milioane de euro la Kaufland. Retailerul se pregătește de momentul în care Sistemul de Garanție Returnare va fi obligatoriu – Economica.net

Investiții de 7 milioane de euro la Kaufland. Retailerul se pregătește de momentul în care Sistemul de Garanție Returnare va fi obligatoriu – Economica.net

de Roboțelul @ iDOR.info
investitii-de-7-milioane-de-euro-la-kaufland-retailerul-se-pregateste-de-momentul-in-care-sistemul-de-garantie-returnare-va-fi-obligatoriu-–-economica.net

Kaufland va monta în perioada următoare automate noi de colectare separată a ambalajelor din PET, aluminiu și sticlă în cel puțin  35 de magazine și va dubla capacitatea de colectare și stocare a deșeurilor pentru cel puțin alte 35 de magazine, în urma unei investiții totale de 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Aparatele noi sunt prevăzute cu patru guri de colectare și au o capacitate de stocare de 40.000 de ambalaje.  De asemenea, în magazinul din Barbu Văcărescu, București, va monta cel mai mare echipament de colectare separată a deșeurilor din România.

Decizia vine în contextul în care, începând cu 30 noiembrie 2023, în România va intra în vigoare Sistemul de Garanție Returnare prin care consumatorii de băuturi ambalate la PET, sticlă, doză de aluminiu vor plăti o garanție de 50 de bani per recipient, urmând a o recupera ulterior, reciclând.

Kaufland oferă variantă de reciclare clienților încă din 2021, contribuția lor fiind recompensată prin discounturi la cumpărături. Pentru fiecare cinci ambalaje din PET, sticlă sau doze de aluminiu depuse la automatele din parcarea sau incinta magazinului, aceștia primesc un cupon de 10% reducere pentru categoria de produse menționată în revista săptămânală.

Datorită acestui sistem, de la începutul anului 2023, prin automatele din parcările magazinelor Kaufland România, au fost colectate peste 10.000.000 de deșeuri, de către 1.250.000 de clienți.

Anul trecut, Kaufland România a extins infrastructura de colectare în vederea reciclării a produselor de îngrijire personală și a locuinței (plasticul de tip PET, HDPE și LDPE) în toate magazinele din România și din Republica Moldova. Astfel, la fiecare trei recipiente ale produselor de îngrijire personală și de locuință aduse la instalația sub formă de broscuță din magazine, clienții pot primi câte un cupon cu reduceri de 35% la produsele aflate în campania lunii respective.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 155.000 de angajați și o rețea de 169 de magazine în România.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Investiții de 7 milioane de euro la Kaufland. Retailerul se pregătește de momentul în care Sistemul de Garanție Returnare va fi obligatoriu – Economica.net

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă