Prima pagină » Meta lansează o versiune web a Threads, în încercarea de a revigora platforma de socializare / După creșterea fulminantă, utilizatorii au abandonat-o apoi la fel de rapid

Meta lansează o versiune web a Threads, în încercarea de a revigora platforma de socializare / După creșterea fulminantă, utilizatorii au abandonat-o apoi la fel de rapid

de Roboțelul @ iDOR.info
meta-lanseaza-o-versiune-web-a-threads,-in-incercarea-de-a-revigora-platforma-de-socializare-/-dupa-cresterea-fulminanta,-utilizatorii-au-abandonat-o-apoi-la-fel-de-rapid

Meta lansează o versiune web a Threads, în încercarea de a revigora platforma de socializare, transmite BBC.

Rivalul lui X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, s-a bucurat de o creștere fulminantă atunci când a fost lansat în iulie.

Cu toate acestea, utilizatorii au abandonat-o apoi la fel de rapid, parțial din cauza funcționalității sale limitate.

Meta spune că versiunea web face parte dintr-un efort de a oferi noi caracteristici, dar experții avertizează că trebuie făcut mai mult pentru a recâștiga interesul clienților.

Într-o postare pe platformă – însoțită de ceea ce a spus că este o fotografie cu el construind Threads pentru web – șeful Meta, Mark Zuckerberg, a spus că aceasta va fi „lansată în următoarele zile”.

Utilizatorii vor putea să posteze un thread, să își vizualizeze feed-ul și să interacționeze cu thread-urile altor persoane.

Cu toate acestea, alte aspecte ale aplicației mobile nu vor fi disponibile inițial pe web.

De exemplu, utilizatorii nu vor putea să își editeze profilul sau să trimită un fir de discuție la funcția de mesagerie directă a platformei surori, Instagram.

Meta spune că va adăuga mai multe funcționalități în săptămânile următoare, deoarece încearcă să facă experiența web și mobilă a aplicației să fie aceeași.

Threads a ajuns la peste 100 de milioane de utilizatori în săptămâna următoare lansării sale, dar până la sfârșitul lunii iulie această cifră s-a redus la mai mult de jumătate.

Gigantul tehnologic, care deține, de asemenea, Facebook și WhatsApp, va spera că acest anunț va contribui la inversarea acestei tendințe.

„Meta a ales să lanseze Threads într-o formă foarte simplă”, a declarat Rebecca McGrath, director asociat pentru media și tehnologie la Mintel.

„Acest lucru i-a frustrat pe utilizatorii care au verificat platforma în urma lansării sale foarte mediatizate și care se așteptau ca aceasta să fie o alternativă gata pregătită la Twitter”, a adăugat ea.

„Oferirea unei versiuni web este un pas foarte important. Cu toate acestea, mai are încă un drum de parcurs.”

Platforma nu are încă o funcție de căutare – un lucru de care utilizatorii s-au plâns și despre care experții spun că are nevoie dacă vrea să se confrunte cu adevărat cu X al lui Elon Musk.

„Meta va trebui să muncească pentru a lansa o funcționalitate de căutare mult îmbunătățită care să le permită utilizatorilor să găsească comunități bazate pe subiecte pentru a atrage cu adevărat înapoi mulțimea care caută să înlocuiască Twitter”, a declarat pentru BBC Tama Leaver, profesor de studii de internet la Universitatea Curtin din Australia.

„În acest sens, reticența Meta de a implementa hashtag-uri, mai ales că acestea există deja pe Instagram, pare o alegere ciudată când, de fapt, aceasta este singura caracteristică care este cea mai sinonimă cu X și funcția care ar convinge cel mai probabil utilizatorii să se întoarcă și să se uite din nou la Threads.”

Profesorul Leaver a mai spus că încercările lui Threads de a detrona X ar putea fi ajutate de controversele care continuă să urmărească platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Luni, aceasta a fost criticată pentru că nu a reușit să elimine suficient de repede o postare care nega Holocaustul. Planurile domnului Musk de a elimina funcția de blocare au atras, de asemenea, critici, unii spunând că va fi mai greu de oprit mesajele abuzive.

Rebecca McGrath de la Mintel este de acord, spunând că „mișcările controversate continue” de la X ar „menține dorința” pentru o alternativă.

„Acest lucru înseamnă că oamenii vor fi gata să se implice din nou cu Threads atunci când va avea o versiune mai avansată”, a declarat ea pentru BBC.

„Timpul, însă, este încă esențial pentru Threads”.

Sursa: BBC
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Meta lansează o versiune web a Threads, în încercarea de a revigora platforma de socializare / După creșterea fulminantă, utilizatorii au abandonat-o apoi la fel de rapid

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă