Prima pagină » Procesoarele Kirin ar putea reveni la bordul flagship-urilor din seria Huawei P70 (Zvon)

Procesoarele Kirin ar putea reveni la bordul flagship-urilor din seria Huawei P70 (Zvon)

de Roboțelul @ iDOR.info
procesoarele-kirin-ar-putea-reveni-la-bordul-flagship-urilor-din-seria-huawei-p70-(zvon)

Mulți fani Huawei îsi doresc ca producătorul să revină la cipseturile dezvoltate în regim propriu și anume Kirin. Au existat zvonuri în trecut conform cărora ele vor sosi pe Huawei P60, însă au fost rapid infirmate de către companie. Între timp a mai debutat un singur smartphone cu CPU Kirin și anume Huawei Enjoy 60, un model midrange care integrează un cipset de generație mai veche. Azi tipster-ul Teme (Twitter / X) a pornit un zvon conform căruia procesoarele Kirin ar putea reveni pe flagship-urile companiei începând cu seria Huawei P70. Mai jos avem detalii.

Aşa cum probabil ştiţi deja, începând din 2019 Huawei nu mai poate folosi tehnologii şi cipuri 5G. Asta înseamnă şi că divizia HiSilicon nu mai poate produce cipuri Kirin cu modem 5G şi cu brevete legate de tehnologii ce provin din SUA. Astfel nu am mai văzut Kirin-uri în ultima vreme pe telefoanele companiei.

Terminalele din portofoliul Huawei vin acum cu cipseturi Snapdragon de la Qualcomm, dar limitate la conectivitate 4G LTE. Tipster-ul susține că sunt șanse ca cipseturile Kirin să revină pe terminalele companiei odată cu seria Huawei P70, însă. Nu e încă clar ce fel de tehnologie ar putea fi folosită pentru aceste procesoare. În trecut se vehicula că producătorul ar avea în producție un procesor Kirin 9100 fabricat pe un proces de litografiere de 14nm. 

Acele cipuri sunt create (ca design) de unitatea Huawei HiSilicon şi produse de care taiwanezii de la TSMC. Înainte de problemele cu SUA, Huawei era al doilea cel mai mare client TSMC, după Apple. Chiar dacă acest CPU ar fi fabricat pe 14nm, însă, performanța sa ar fi echivalentă cu a unuia de 5nm. Nu e încă clar dacă acel cipset va aduce și tehnologie 5G, deși am aflat recent că Huawei are în pregătire terminale ce vor beneficia de această tehnologie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Procesoarele Kirin ar putea reveni la bordul flagship-urilor din seria Huawei P70 (Zvon)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă