Prima pagină » Procesoarele midrange Samsung Exynos ar putea primi GPU AMD (Zvon)

Procesoarele midrange Samsung Exynos ar putea primi GPU AMD (Zvon)

de Roboțelul @ iDOR.info
procesoarele-midrange-samsung-exynos-ar-putea-primi-gpu-amd-(zvon)

Samsung anunța un parteneriat alături de AMD în urmă cu aproximativ 2 ani. Așa a luat naștere Exynos 2200, primul cipset al companiei ce sosea cu o soluție grafică bazată pe tehnologie RDNA2 de la AMD, cu suport pentru Ray Tracing chiar. Ei bine, se vehiculează în online de ceva timp că tehnologie similară ar putea sosi și pentru CPU-urile midrange ale companiei sud-coreene. Astfel, e posibil ca Galaxy A35 / A55 să primească în viitor un GPU AMD. Mai jos avem detalii.

Ar fi vorba despre două procesoare care ar primi acest „tratament” la nivel de grafică: Exynos 1430 și Exynos 1480. Dacă zvonurile sunt corecte, în 2024 ar trebui ca aceste cipseturi să ajungă la bordul modelelor midrange din portofoliul Samsung. Se vehiculează că aceste cipuri nu ar excela neapărat la nivel de gaming, Samsung plănuind să îmbunătățeasca performanța ISP-ului în cazul viitoarelor terminale midrange.

ISP-ul (Image Signal Processor) se ocupă de optimizarea experienței de fotografiere / filmare. Astfel, pare că noile terminale midrange din portofoliul Samsung nu vor fi axate neapărat pe gaming, dar vor prioritiza experiența foto / video. Cumva, nu e surprinzător ca Samsung să dorească să aducă această soluție grafică în cazul cipseturilor midrange.

Parteneriatul dintre companai sud-coreeană și AMD e de lungă durată, iar tehnologia ar trebui să ajungă la bordul tuturor CPU-urilor Exynos produse de către Samsung mai devreme sau mai târziu. Recent aflam că Samsung va lansa și un cipset de top Exynos curând, model ce va ajunge la bordul flagship-urilor Galaxy S24 și Galaxy S24+ în Europa, începând de anul viitor. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Procesoarele midrange Samsung Exynos ar putea primi GPU AMD (Zvon)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă