Prima pagină » Producătorul de smartphone-uri chinez Xiaomi, tot mai aproape de producția unor mașini electrice – România Liberă

Producătorul de smartphone-uri chinez Xiaomi, tot mai aproape de producția unor mașini electrice – România Liberă

de Roboțelul @ iDOR.info
producatorul-de-smartphone-uri-chinez-xiaomi,-tot-mai-aproape-de-productia-unor-masini-electrice-–-romania-libera

Xiaomi Corp a primit aprobarea planificatorului de stat al Chinei pentru a produce vehicule electrice, au declarat două persoane cu cunoștințe în acest domeniu, marcând un pas major către obiectivul producătorului de smartphone-uri de a produce mașini până la începutul anului viitor.

Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă (NDRC), care reglementează noile investiții și capacitatea de producție în industria auto din China, a dat aprobarea pentru producția de vehicule electrice Xiaomi, la Beijing, la începutul acestei luni. Acțiunea Xiaomi este a patra de la sfârșitul anului 2017 care a câștigat aprobarea NDRC.

În timp ce încuviințarea NDRC aduce Xiaomi mai aproape de producția în masă de vehicule electrice la mai bine de doi ani după ce a anunțat pentru prima dată planurile, compania are încă nevoie de aprobarea Ministerului Industriei și Informațiilor (MIIT), care evaluează noile producători auto și modele pentru cerințele tehnice și de siguranță.

Și ar intra în sectorul producției de mașini din China într-un moment în care cea mai mare piață auto din lume se confruntă cu o serie de probleme, inclusiv excesul de capacitate și încetinirea cererii, care au provocat un război puternic al prețurilor și au afectat marjele furnizorilor.

Xiaomi a promis o investiție de 10 miliarde de dolari pe parcursul unui deceniu în afacerea cu automobile și și-a stabilit obiectivul de a produce în masă primele sale mașini în prima jumătate a anului 2024. Dar existau îndoieli dacă termenul ar putea fi respectat, deoarece NDRC a fost prudent în aprobarea noilor mașini. Planurile de producție de vehicule electrice ale companiilor din cauza preocupărilor privind supracapacitatea și încetinirea cererii în sector.

Tentative cu puține șanse

Planul Tesla de a-și extinde fabrica din Shanghai nu are încă aprobare pentru a merge mai departe, a informat Reuters în iunie. Și surse din industrie au declarat anterior pentru Reuters că producătorul american de vehicule electrice de lux Lucid Group este dornic să producă mașini în China, dar a fost informat că posibilitatea este scăzută.

Reuters nu a putut determina imediat de ce NDRC a acordat aprobarea Xiaomi. Uzina sa de vehicule electrice a fost marcată de guvernul municipal din Beijing ca un proiect important de modernizare industrială.

În timp ce aștepta aprobările, Xiaomi a continuat afacerea, finalizând construcția fabricilor capabile să producă 200.000 de vehicule electrice anual la Beijing, potrivit unui raport din ziarul de stat Beijing Daily în iulie.

Xiaomi intenționează să producă aproximativ 100.000 de vehicule electrice anul viitor, a spus una dintre surse. De asemenea, a accelerat angajarea de muncitori pentru fabrica sa de vehicule electrice încă de săptămâna trecută, în timp ce pregătește o accelerare a producției în decembrie, au declarat pentru Reuters doi lucrători Xiaomi, care nu au dorit să fie numiți din cauza sensibilității problemei.

Fabricile chineze, inclusiv cele care produc mașini cu motor cu combustie, erau capabile să producă 43 de milioane de unități anual la sfârșitul anului 2022, dar rata lor de utilizare a fost de doar 54,5%, în scădere de la 66,6% în 2017, arată datele Asociației Chinei pentru Autoturisme.

Dar Xiaomi, care a raportat o scădere cu 18,9% a ultimului său venit trimestrial în mai, are propriile obligații de a incursiune în vehiculele electrice.

Face o schimbare pentru a se diversifica de la principala sa afacere de smartphone-uri pe fondul scăderii cererii de gadgeturi. Vânzările de smartphone-uri din China au scăzut cu 4% față de an în al doilea trimestru al anului 2023, atingând cea mai scăzută cifră de vânzări din T2 din 2014, potrivit companiei de consultanță Counterpoint.

Xiaomi intenționează să folosească miile de magazine pe care le are drept showroom-uri pentru mașinile sale electrice, a raportat anterior Reuters.

CEO-ul Lei Jun, care a spus că incursiunea Xiaomi în lumea vehiculelor electrice va fi ultimul său proiect antreprenorial major, a postat sâmbătă imagini cu oameni ținând un banner pe care scrie „Luptă pentru Xiaomi Auto” pe contul său personal de socializare Weibo.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Producătorul de smartphone-uri chinez Xiaomi, tot mai aproape de producția unor mașini electrice – România Liberă

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă