Prima pagină » Secretele YouTube: ce nu știai despre cel mai mare site cu videoclipuri de pe internet

Secretele YouTube: ce nu știai despre cel mai mare site cu videoclipuri de pe internet

de Roboțelul @ iDOR.info
secretele-youtube:-ce-nu-stiai-despre-cel-mai-mare-site-cu-videoclipuri-de-pe-internet

Este greu să îți amintești lumea înainte de YouTube. Prin intermediul YouTube, putem, pur și simplu, să căutăm și să transmitem în flux orice conținut pe care mintea umană și l-ar putea imagina.

Existența videoclipurilor nesfârșite și a încărcării ușoare a schimbat nu numai modul în care consumăm muzică, film și televiziune, ci și însuși sensul cuvintelor „apreciați”, „distribuiți” și „abonați-vă”. Copiii visau să fie vedete de film, dar acum visează să fie vloggeri profesioniști. Când a avut loc această schimbare?

Acolo unde sunt bani mulți și faimă mare în joc, există scandaluri mari – platforma nu face excepție. Cum și-au finanțat fondatorii YouTube afacerea? Ce videoclipuri au doborât recordurile? Citiți în cele ce urmează.

Ce nu știai, probabil, despre YouTube

În primul rând, ar trebui să știți că primul videoclip YouTube a fost postat pe 23 aprilie 2005, de către co-fondatorul YouTube, Jawed Karim, într-o excursie la Grădina Zoologică din San Diego. Include, de asemenea, melodia „Sandstorm” de Darude.

Au fost trei membri fondatori ai YouTube – Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim – care au venit cu ideea când erau angajați la PayPal. Pe 12 noiembrie 2006, Google a cumpărat YouTube după doar 18 luni de la crearea site-ului. Eticheta de preț? 1,65 miliarde de dolari.

Clipul muzical pentru „Gangnam Style” de Psy (ți-l amintești!?) a fost atât de popular, încât a spart contorul de vizualizări YouTube. Și s-a menținut mult timp în top.

Știați că CEO-ul YouTube este o femeie pe nume Susan Wojcicki și ocupă această funcție dintr-un motiv întemeiat: ea a fost în spatele achiziționării acesteia de către Google? Wojcicki lucra deja în tehnologie când și-a închiriat garajul viitorilor fondatori Google, în 1998. De fapt, Google tocmai se încorporase în aceeași lună în care Larry Page și Sergey Brin și-au deschis magazinul în casa lui Wojcicki. Ea a rămas cu compania și a fost în spatele achiziției YouTube de către Google în 2006, când Google a descoperit că propria platformă de streaming video nu poate concura.

Un alt fapt interesant despre YouTube este că singura filmare existentă cu Anne Frank a fost postată pe YouTube pe 23 septembrie 2009. Este un film al unei nunți din 1941, în care Anne privește pe fereastra ei.

În plus, ce ar fi YouTube fără videoclipuri cu pisici? Cu toate acestea, filmările distractive ale felinei preced apariția YouTube cu secole. Astfel, cel mai vechi videoclip cu pisici care a ajuns pe YouTube este, de fapt, din 1894, deși a fost postat cu peste o sută de ani mai târziu, în 2012. Mai mult, în 2014, vedeta felină de pe YouTube Grumpy Cat a adus acasă mai mulți bani decât actrița de la Hollywood Gwyneth Paltrow. Stăpâna ei, Tabatha Bundesen, a reușit chiar să renunțe la slujba ei pentru a gestiona celebritatea pe YouTube a pisicii ei și s-a ocupat de acest lucru cu normă întreagă.

Nu ne gândim la YouTube ca la un „motor de căutare”, dar este adevărat. Serviciul video este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, al doilea, desigur, după compania sa-mamă, Google. Ai putea pune împreună Yahoo, Bing, Ask și AOL și YouTube ar fi în continuare mai mare.

Primul sediu YouTube a fost amplasat deasupra unui restaurant japonez și pizzerie din orașul San Mateo, California. Trebuie să fi mirosit grozav.

Din 2012 până în 2015, „Cum să săruți” a fost cea mai populară căutare „cum să” de pe întregul site. Cum să „legi o cravată” a venit pe locul al doilea, așa că poate YouTube a fost sursa noastră de referință pentru sfaturi despre întâlniri și ne-a ajutat mai mult decât Tinder?

Iar în final, trebuie să vă dezvăluim că, conform tradiției lumii tehnologiei, YouTube a fost conceput la început pentru a fi un site de întâlniri video, unul care ar putea concura cu servicii precum Hot or Not.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Secretele YouTube: ce nu știai despre cel mai mare site cu videoclipuri de pe internet

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă