Prima pagină » Volkswagen ID.7 a debutat în producție, dar cadența este limitată – Economica.net

Volkswagen ID.7 a debutat în producție, dar cadența este limitată – Economica.net

de Roboțelul @ iDOR.info
volkswagen-id7-a-debutat-in-productie,-dar-cadenta-este-limitata-–-economica.net

Pentru a marca intrarea într-o nouă etapă a programului de electrificare al gamei de produse, oficialii mărcii germane au invitat la Emden atât parteneri de afaceri cât și politicieni printre care s-a aflat și premierul landului Saxonia Inferioară.

În fața acestora, Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a declarat că „debutul producției ID.7 reprezintă o bornă importantă pentru transformarea noastră. (…) Cu ID.7 atingem nivelul următor în domeniul electromobilității și, până în 2026, vom avea cel mai larg portofoliu din industrie”.

Prezentat în aprilie 2023, sedanul ID.7 cu dimensiuni apropiate de cele ale mult mai cunoscutului Passat ar trebui să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Încadrat în clasa medie, modelul electric se alătură unei game care a debutat cu compacta ID.3 și s-a extins cu crossoverul ID.4 și apreciatul monovolum ID.Buzz.

La uzina din Emden, Volkswagen ID.7 va fi asamblat alături de ID.4, conversia unității de producție către vehicule electrice, începută în 2020, costând peste 1 miliard de euro.

În ciuda derulării cu fast a evenimentului de intrare în producția de serie a modelului ID.7, uzina din Emden asamblează în prezent doar circa 10 – 12 unități pe zi, însă până la finalul anului este așteptată o creștere a cadenței până la peste 200 de unități zilnic.

Pentru a se diferenția cât mai bine de Passat, pe lângă propulsia electrică ID.7 va fi asamblat inițial strict în varianta sedan în timp ce colegul său mult mai cunoscut cu model termic va fi disponibil pe piață doar în versiune break.

Ulterior, pe lângă intrarea în producție și la o uzină din China, Volkswagen ID.7 ar putea avea și el o versiune break.

Conform datelor oferite de producător noul model este oferit clienților cu două opțiuni pentru baterie. Prima, de 77 kWh, ar trebui să îi asigure o autonomie de până la 700 km, în timp ce a doua, de 85 kWh, ar putea majora distanța parcursă cu o singură încărcare până la aproximativ 700 de kilometri.

Citește și:
– Volkswagen intenţionează să lanseze 10 noi modele electrice până în 2026
– Volkswagen a prezentat ID.7, modelul său cu cea mai mare autonomie, cea mai rapidă încărcare și cel mai puternic motor electric




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Volkswagen ID.7 a debutat în producție, dar cadența este limitată – Economica.net

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type