Prima pagină » Ce final tragic! Povestea emoționantă a familiei sovietice care trăia cu leii în apartament

Ce final tragic! Povestea emoționantă a familiei sovietice care trăia cu leii în apartament

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-final-tragic!-povestea-emotionanta-a-familiei-sovietice-care-traia-cu-leii-in-apartament

În anii 1970, familia Berberov a devenit faimoasă în întreaga Uniune Sovietică. Motivul? Lev Lvovich Berberov, de profesie arhitect, soția sa Nina și cei doi copii ai lor, Eva și Roman, trăiau, într-un apartament spațios de 100 de metri pătrați din Baku, oraș ce astăzi este capitala Azerbaidjanului, cu două animale sălbatice. Mai exact, cu doi lei.

Familia Berverov trăia cu doi lei într-un apartament / Foto: Colaj captură video

În anii 1970, în Baku, Azerbaidjan, o familie ținea un leu într-un apartament sovietic obișnuit, de 100 de metri pătrați. Povestea este una emoționantă, dar în același timp terifiantă. Arhitectul Lev Lvovici și familia sa erau mari iubitori de animale sălbatice, și-au adăpostit de-a lungul timpului de la lupi până la pume.

Însă, în vara anului 1970, Nina și fiica sa au mers la o grădină zoologică și s-au întors acasă cu un pui de leu, care era abandonat de mama lui, iar cu permisiunea directorului l-au luat acasă. I-au pus numele de King. Așa, animalul sălbatic a devenit un animal domestic, care era iubit de toată familia, inclusiv de restul animalelor din apartament. Mai mult decât atât, în scurt timp, King a ajuns faimos, nu doar în Uniunea Sovietică, ci și în lumea întreagă. S-au scris articole de presă, s-au realizat emisiuni de televiziune și a apărut și în mai multe filme artistice, inclusiv în faimosul „Incredibilele aventuri ale unor italieni în Rusia”.

Au mai adus încă un leu în cămin, pe care l-au numit King II

Și cum unul nu era de ajuns, familia a luat, în anul 1975, și un al doilea leu, pe care l-a numit King II, care avea un comportament diferit față de primul leu. În anul 1978, Lev Berberov a murit din cauza unui atac de cord, iar Nina a încercat să îl returneze pe King la grădina zoologică, însă directorul a refuzat să primească fiara înapoi. Totodată, King II îl considera pe Lev Berberov ca fiind liderul grupului, așa că după moartea sa a început să aibă un comportament ciudat.

Iar viaţa aventuroasă a leului King se termină brusc şi cât se poate de tragic. Pentru o perioadă scurtă de timp, când se filma „Incredibilele aventuri ale unor italieni în Rusia”, familia Berberov și leul lor au trăit într-o școală, iar în fiecare dimineață, locuitorii din zonă erau avertizați de poliție să nu treacă prin apropiere. Erau însă, unii curioși care ignorau total avertismentele. Într-o zi, King reuşeşte să evadeze printr-un geam deschis de un copil care venise întâmplător în curtea şcolii.

În momentul în care băiatul, pe nume Valentin Markov, a dat nas în nas cu ditamai leul, s-a speriat şi şi-a pierdut cunoştinţa, iar toţi au crezut că fusese omorât de leu. Deşi King nu l-a atacat pe băieţelul care deschisese geamul, s-a creat o panică de nedescris, iar martorii au cerut ajutorul autorităţilor, convinşi fiind că animalul scăpase de la grădina zoologică. În acel moment, un polițist din apropiere l-a împușcat pe leu, acesta fiind tragicul sfârșit al lui King, vedeta de cinema.

Și cel de al doilea leu a fost împușcat de autorități

Din păcate, nu se opresc aici tragediile familiei Berberov. Data de 24 noiembrie 1980 va fi cea mai tragică zi din viața Ninei. După-amiaza, când a venit de la muncă, l-a găsit pe King II purtându-se ciudat din cauza unui miros neobișnuit, un vecin beat dădea foc la bucăți de plastic și le arunca în leu, ceea ce îl irita foarte tare.

Iritat, King II a atacat-o pe femeie, rănind-o grav. Roman a încercat să-l oprească, dar nu a reușit, ucigându-l pe tânăr chiar sub ochii mamei sale. Alertați de vecini, oamenii legii l-au ucis și pe cel de al doilea leu.

Nina a mărturisit, într-un interviu din 2014, că nu îl urăște pe King II, înțelegând că era o fiară sălbatică, care fusese iritată de vecinul nesăbuit, și a arătat imagini cu cele două fiare care stăteau liniștite în colțul unei camere. Povestea familiei Berberov din Baku rămâne una dintre cele mai fascinante și tragice povești din istoria relației om-animal, relatează Atlas Geografic.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce final tragic! Povestea emoționantă a familiei sovietice care trăia cu leii în apartament

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă