Prima pagină » Cum vor fi telefoanele mobile de top în viitorul apropiat?

Cum vor fi telefoanele mobile de top în viitorul apropiat?

de Roboțelul @ iDOR.info
cum-vor-fi-telefoanele-mobile-de-top-in-viitorul-apropiat?

Telefoanele mobile de top sunt mereu în căutarea unor noi caracteristici și funcții care să le diferențieze de concurență și să le ofere utilizatorilor o experiență cât mai bună. Una dintre tendințele care se conturează pentru viitorul apropiat este integrarea unor senzori avansați în ecranul telefonului, care să permită măsurarea unor parametri fiziologici, precum ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge sau temperatura corporală.

Această tehnologie ar putea avea numeroase aplicații practice, atât pentru monitorizarea stării de sănătate, cât și pentru autentificarea biometrică, securitatea datelor sau personalizarea interfeței. De exemplu, un telefon ar putea adapta luminozitatea ecranului în funcție de nivelul de stres al utilizatorului, sau ar putea debloca accesul la anumite aplicații doar dacă recunoaște amprenta cardiacă a proprietarului.

Unul dintre producătorii care lucrează la această tehnologie este Samsung, care a depus recent un brevet pentru un sistem de senzori optici sub ecran. Aceștia ar putea detecta schimbările de culoare ale pielii cauzate de fluxul sanguin și ar putea calcula astfel pulsul sau nivelul de oxigen din sânge. De asemenea, Samsung ar putea folosi acești senzori pentru a îmbunătăți calitatea camerei frontale, care ar fi ascunsă sub ecran.

Un alt producător care explorează această direcție este Xiaomi, care a prezentat anul trecut un prototip de telefon cu senzori termici sub ecran. Aceștia ar putea măsura temperatura corporală a utilizatorului și ar putea alerta în cazul unei febre sau a unei infecții. Xiaomi a afirmat că această funcție ar putea fi utilă în contextul pandemiei de COVID-19, dar și pentru alte scopuri medicale.

Nu este clar când vom vedea aceste telefoane pe piață, dar este evident că producătorii încearcă să profite de potențialul ecranului ca o platformă pentru noi servicii și funcții. Telefoanele mobile de top vor fi astfel nu doar niște dispozitive inteligente, ci și niște asistenți personali pentru sănătate și securitate.

Marian Ciobanu

Sunt Marian Ciobanu, pasionat de tehnologie cu peste 10 ani de experiență în tehnologia mobilă, gadgeturi și computere. Am studiat la Universitatea Ovidius din Constanța, Științe Economice și am scris numeroase articole despre tehnologie pentru publicații precum Betit, TechCafe și altele. Sunt pasionat de ceea ce fac și în prezent sunt fondatorul Geeki.ro. Cred în împărtășirea cunoștințelor și sunt mereu deschis la discuții despre ultimele inovații în tehnologie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cum vor fi telefoanele mobile de top în viitorul apropiat?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă