Prima pagină » Noul model Ford Courier produs la Craiova va fi lansat în această toamnă

Noul model Ford Courier produs la Craiova va fi lansat în această toamnă

de Roboțelul @ iDOR.info
noul-model-ford-courier-produs-la-craiova-va-fi-lansat-in-aceasta-toamna

Noul model Ford Courier va ieși pe poarta uzinei Ford Otosan de la Craiova cel mai probabil în luna noiembrie, o variantă electrică a sa urmând să fie produsă din 2024.

Noua generație de autovehicule comerciale Ford Courier (în variantele Transit și Tourneo) este promisiune Ford Otosan în momentul în care a cumpărat fabrica de la Craiova. Până să iasă pe piață, noul model de Ford Courier a fost testat chiar de către președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile. „Ford Courier este noul model de mașină care va fi asamblat la uzina Ford Otosan din Craiova. La invitația președintelui Ford Otosan România, Mujdat Tiryaki, am avut ocazia de a conduce acest nou model și de a descoperi spațiul generos și dotările create special pentru autovehiculele comerciale“, a afirmat Cosmin Vasile

„Producerea modelelor Ford Courier a reprezentat creșterea capacității de lucru pentru întreaga uzină, cu investiții de sute de milioane de euro și noi angajări de forță de muncă. De aceea, în acest moment, Ford Otosan România este principalul investitor din județ și compania care a devenit o adevărată carte de vizită a Doljului“, a mai precizat președintele CJ Dolj.

Noul model Ford Courier, promisiunea Ford Otosan Craiova

Ford Otosan a preluat fabrica Ford din Craiova în iulie 2022 și este, în prezent, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa și totodată unul dintre cei mai mari producători de autoturisme la nivel european, cu noi generații de vehicule care vor fi produse în cele patru fabrici ale companiei, din două țări (Turcia și România). 

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier și a proceselor de inginerie a acestui model, Ford Otosan a anunțat anul trecut o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată între anii 2022 și 2024. Fabrica Ford Otosan Craiova va produce din această toamnă noua generație Courier (în variantele Transit și Tourneo), fiecare cu o versiune complet electrică, ce va fi produsă din anul 2024.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Noul model Ford Courier produs la Craiova va fi lansat în această toamnă

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă