Prima pagină » Qualcomm lansează procesoarele viitoarelor headset-uri AR/VR: Snapdragon XR2 Gen2 și AR1 Gen1

Qualcomm lansează procesoarele viitoarelor headset-uri AR/VR: Snapdragon XR2 Gen2 și AR1 Gen1

de Roboțelul @ iDOR.info
qualcomm-lanseaza-procesoarele-viitoarelor-headset-uri-ar/vr:-snapdragon-xr2-gen2-si-ar1-gen1

În așteptarea evenimentului Qualcomm Snapdragon Summit de la final de lună noiembrie, acolo unde va debuta procesorul Snapdragon 8 Gen3, iată că gigantul american anunță soluții destinate headset-urilor AR/VR. Vorbim despre platformele Snapdragon XR Gen2 și AR Gen1, pe care le vom găsi la bordul unor dispozitive AR/VR subțiri și ușoare, care atenție, nu au nevoie de acumulator extern.

Este o oportunitate pentru companiile tech de a prinde o felie din cota de piață din acest segment, acum înainte ca Apple Vision Pro să debuteze comercial. Cel mai interesant din cele două este cipul Snapdragon XR Gen2, care suportă dispozitive MR și VR, cu performanță GPU de 2x mai mare decât predecesorul, suport pentru până la 10 camere și senzori, ultima versiune Spectra ISP, suport pentru 2x display-uri 2K și cu performanță AI de 8x mai mare. 

Qualcomm

Cât despre Snapdragon AR1 Gen1, această platformă este adresată ochelarilor smart ușori, ce livrează experiențe Mixed Reality. Permite înregistarea și live-stream-ul direct de pe ochelari, căutări vizuale și traducere în timp real. Ce mai aflăm este că ambele cipset-uri de față sunt dezvoltate în colaborare cu Meta și vor sosi pe dispozitive Meta până la final de an.

Vorbim despre Meta Quest 3 ce va utiliza platforma XR2 Gen2 sau despre Meta Ray-Ban, ochelari smart cu AR1 la bord. Din 2024 vom vedea aceste soluții folosite și de către alți producători, poate chiar și Samsung




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Qualcomm lansează procesoarele viitoarelor headset-uri AR/VR: Snapdragon XR2 Gen2 și AR1 Gen1

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type