Prima pagină » TurdaNews – Filmul care spune povestea unei profesoare din Turda, selectat în cadrul Festivalului de Film de la Toronto

TurdaNews – Filmul care spune povestea unei profesoare din Turda, selectat în cadrul Festivalului de Film de la Toronto

de Roboțelul @ iDOR.info
turdanews-–-filmul-care-spune-povestea-unei-profesoare-din-turda,-selectat-in-cadrul-festivalului-de-film-de-la-toronto

nello construct

Filmul ”În lipsă de aer”, regizat de Moldvai Katalin (Ungaria), după povestea unei profesoare din Turda, Adela Stan, care a fost a fost atacată de un părinte și sancționată de CA-ul școlii pentru că le-a recomandat elevilor dintr-a X-a să se uite la un film artistic, cu Leonardo di Caprio în rol principal și care fusese difuzat de TVR, a fost selectat în cadrul Festivalului de Film de la Toronto (7-17 sept. 2023).

Citește și: În Ungaria a fost realizat un film inspirat dintr-o poveste reală în care a fost implicată o profesoară din Turda!

Pentru cei care nu știu, incidentul s-a petrecut în anul 2017, protagonistă fiind profesoara Adela Stan, care a fost acuzată de părintele unui elev că le-a recomandat celor din clasa a XII-a vizionarea unui film. Profesoara le recomandase elevilor să vizioneze filmul ”Total Eclipse” (producție 1995), în care se făcea referire la poeții Paul Verlaine și Arthur Rimbaud, producția neocolind nici relația gay dintre aceștia (producția este încadrată în genul biografic, conform cinemagia.ro).

Citește și: Dezbatere, judecată sau execuție?! Profesoara Adela Stan, sancționată pentru încadrarea CNA la un alt film?!

”Denunţul aparent inofensiv conduce, în cele din urmă, la sancţionarea profesoarei şi la multă ruşine. În final, în caz apare o întorsătură dramatică – nu doar în cariera Anei, ci şi în relaţia dintre părinte şi elev. (…) Filmul care se bazează pe povestea originală este construit în jurul marilor subiecte legate de calitatea de profesor, pelicula tratând şi subiecte ca puterea şi a opresiunea”, după cum arată hirado.hu, în prezentarea filmului.

Precizare: În fotografia de deschidere a articolului, Moldovai Katalin, Agnieszka Holland (regizoarea filmului Eclipsă totală recomandat de Adela) și producătorul Bela Attila Kovacs.

Sursa informației: Facebook/prof. Florin Stan

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.

Gelu FLOREA

Gelu FLOREA

Jurnalist din anul 1996. Premiat în mai mulți ani cu titlul de ”cel mai bun jurnalist local”. În 2008 a înființat societatea Geflo Media SRL (asociat unic), care deține mai multe siteuri, printre care și TurdaNews. Contact: 0744.694.876. Email: gelu.florea@turdanews.net

Toate articolele scrise »

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876

viamso

Inline Feedbacks

Vezi toate comentariile

Abonează-te la site-ul de știri prin email

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: TurdaNews – Filmul care spune povestea unei profesoare din Turda, selectat în cadrul Festivalului de Film de la Toronto

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă