Prima pagină » Vand Megane-ul! Dar ce sa cumpar? – Arena IT

Vand Megane-ul! Dar ce sa cumpar? – Arena IT

de Roboțelul @ iDOR.info
vand-megane-ul!-dar-ce-sa-cumpar?-–-arena-it

Stiu ca suntem o comunitate mare si unita chiar daca uneori nu impartim aceleasi idei. De aceea vreau sa dezbat cu voi, liber, un subiect care sigur o sa va placa. Ma pregatesc sa vand Megane-ul pe care l-am luat acum trei ani, insa sunt indecis ce sa cumpar mai exact.

Dupa 100.000km si trei ani (da, am mers mult) m-am decis ca ar fi bine sa il dau. A ajuns al un kilometraj destul de mare (165.000 si tot urca), incep sa apara (poate) probleme pe care eu nu vreau sa mi le asum asa ca o masina noua sau cat mai noua este esentiala in viata mea.

Important este sa stiti bugetul ca sa aveti o idee de recomandari: 20.000 euro +/- 1000-2000 euro. Vedem cum jonglez. Ideea este ca nu se va intampla nimic in urmatoarele luni, deci zic ca am destul timp sa ma documentez ca sa nu fac o alegere gresita.

Initial m-am gandit la o masina de 3-4 ani vechime, kilometraj foarte mic (30.000km-40.000km) si cu dotari bune. De exemplu: Megane 4 R.S Line Break cu acelasi motor 1.5dCi si cutie automata. Acum este in jur de 22.000 euro in Germania si mai scade pretul in cateva luni.

O alternativa misto este si noul Jogger Hybrid prin programul rabla, dar ma mai gandesc la el. De asemenea, noul Duster este de luat in calcul, dar cred ca o sa fie destul de scump.Vand Megane-ul! Dar ce sa cumpar?

Vand Megane-ul! Dar ce sa cumpar?

Ce nu am mentionat sunt urmatoarele:

  • nu caut masina mica de oras
  • nu caut motorizari de 1.0, 0.9. 1.2 si nici motorizari in trei cilindrii
  • minim 2020 an si nu mai mult de 60.000km
  • exclus masinile premium (BMW, Audi, Mercedes sau orice altceva care a fost scump la inceput)
  • nu conteaza daca este motorina sau benzina
  • sa fie neaparat automata si spatioasa (break eventual) si sa aiba o garda la sol ridicata

O alternativa tot SH este si Mazda 3, doar ca este atat de joasa incat as face bara praf in doua zile…stiu de la tata. In schimb, CX-30 este o alternativa misto. Practic aceeasi masina dar SUV. Are motorizari de 2.0 benzina si consuma super putin (4-5% pe autostrada).

Cum spuneam, cercetez piata. Caut, ma interesez de probleme, de costurile de intretinere si incerc sa gasesc o masina cu un raport pret-calitate foarte bun. Asadar, va astept recomandarile in sectiunea de comentarii.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Vand Megane-ul! Dar ce sa cumpar? – Arena IT

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google