Prima pagină » Xiaomi va lansa primul său automobil electric în 2023, cu o baterie de 101 kWh

Xiaomi va lansa primul său automobil electric în 2023, cu o baterie de 101 kWh

de Roboțelul @ iDOR.info
xiaomi-va-lansa-primul-sau-automobil-electric-in-2023,-cu-o-baterie-de-101-kwh

Am fi crezut că Xiaomi îşi va păstra intrarea într-un nou segment de produs pentru 2024, dar se pare că îşi va lansa primul său automobil electric în 2023 până la urmă. Aflăm şi că va avea o baterie de 101 kWh şi recapitulăm ce ştim despre proiect mai jos.

Xiaomi lucrează la acest proiect de 2 ani deja, iar acum e gata să prezinte în sfârşit vehiculul. Pe numele său de cod „Modena„, sedanul electric reprezintă intrarea companiei în segment. Sunt şanse să asistăm la dezvăluirea maşinii odată cu Xiaomi 14, pe final de an, poate în decembrie. Surse din China indică faptul că gigantul chinez a pornit deja producţia de test a acestor automobile la parcul industrial Daxing. Produce deja 50 de prototipuri pe săptămână.

Xiaomi EV

În plus a accelerat procesul de recrutare de angajaţi, iar unii provin de la nume mari, ca Tesla şi Mercedes. Modena, sau MS11 vine cu faruri LED mari, mânere de portiere foarte bine deghizate şi un acoperiş panoramic din sticlă. Bateria NMC de 101 kWh aduce nu mai puţin de 800 de kilometri de autonomie cu o singură încărcare.

Doar bateria cântăreşte 642 kilograme şi suportă încărcare DC la 800V. Avem chiar şi un preţ de pornire şi anume 25.500 de euro, semn că va concura cu Tesla Model 3 şi BYD Seal pe piaţa din China. Xiaomi vrea să se remarce faţă de rivali prin ecosistem, prin MIUI, prin integrarea cu sutele de produse hardware pe care le are. 

Ultima speculaţie pe care o aflăm e că maşina ar putea sosi chiar în octombrie, nu decembrie.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Xiaomi va lansa primul său automobil electric în 2023, cu o baterie de 101 kWh

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type