Prima pagină » „Cea mai mare greşeală a mea a fost Windows Mobile” recunoaşte CEO-ul Microsoft, Satya Nadella

„Cea mai mare greşeală a mea a fost Windows Mobile” recunoaşte CEO-ul Microsoft, Satya Nadella

de Roboțelul @ iDOR.info
„cea-mai-mare-greseala-a-mea-a-fost-windows-mobile”-recunoaste-ceo-ul-microsoft,-satya-nadella

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella a acordat recent un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre inteligenţa artificială, planurile Microsoft, dar şi despre greşelile companiei în ultimii ani. Inclusiv renunţarea la Windows Phone/Mobile.

Windows Mobile

Într-o întâlnire cu Mathias Dopfner, oficialul a discutat despre inteligenţa artificială şi apoi a virat spre zona de telefoane şi tablete. A spus că „ar fi trebuit să regândească interacţiunea dintre computere, tablete şi telefoane” şi i-a părut rău că nu a menţinut divizia mobila activă.

Windows Mobile

Aceea este cea mai mare greşeală a carierei sale, consideră Satya Nadella. El a menţionat şi că nu a ştiut ce oameni să păstreze şi ce oameni să concedieze la momentul oportun. Crede cu tărie că putea reinventa categoria de computing care leagă PC-urile de tablete şi telefoane. 

AI, cloud

Nadella este omul care a adus cloud-ul la putere în Microsoft şi a pariat pe AI, investind masiv în ChatGPT, deci a luat şi decizii bune. CEO-ul a subliniat şi că tehnologia AI trebuie păstrată sub control, pentru a preveni haosul şi utilizarea să inadecvată. Vede AI-ul drept proiectul cu cel mai mare potenţial pentru Microsoft acum. 

Preluarea Activision Blizzard

Oficialul a mai spus şi că preluarea Activision Blizzard, finalizată recent a fost importantă, de vreme ce gaming-ul face parte din identitatea companiei şi va permite ca MS să aibă un impact şi mai mare asupra pieţei. 69 de miliarde de dolari a cheltuit Microsoft pe Activision-Blizzard. Am aflat recent şi că librăria de jocuri a gigantului va ajunge pe Game Pass în 2024. 

Ascensiunea sa, empatie

Satya este la conducerea companiei de aproape un deceniu şi nu dă semne de retragere, angajându-se în multiple proiecte. A observat şi că empatia e cheia pentru succes într-o companie uriaşă de genul. Cât despre urcarea sa în poziţia de CEO, el nu se aştepta să ajungă aici şi că Gates şi Ballmer să plece vreodată.

Satya Nadella

Îşi petrecea ziua cu nasul în cod, programând şi a ratat un interviu din 1992 când a fost întrebat ce ar face dacă ar găsi un copil pe marginea drumului căzut. A spus că ar suna la 911 (112), dovedindu-se prea raţional şi prea puţin empatic.  

Mai multe detalii din interviu aflaţi de aici




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: „Cea mai mare greşeală a mea a fost Windows Mobile” recunoaşte CEO-ul Microsoft, Satya Nadella

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type