Prima pagină » Funcția lansată de Intel mai puțin cunoscută: Cum sporește performanța jocurilor, de fapt

Funcția lansată de Intel mai puțin cunoscută: Cum sporește performanța jocurilor, de fapt

de Roboțelul @ iDOR.info
functia-lansata-de-intel-mai-putin-cunoscuta:-cum-sporeste-performanta-jocurilor,-de-fapt

O caracteristică trecută cu vederea pentru cipurile Intel de a 14-a generație sporește performanța jocurilor cu un singur click. Este posibil să fi rămas nepublicată, deoarece în prezent acceptă doar două jocuri.

Caracteristica Intel mai puțin știută

Este posibil ca Intel să fi minimalizat o caracteristică importantă pentru noile sale procesoare din a 14-a generație, care pot ajunge la 6GHz. Compania nu a comercializat noul Intel Application Optimization (APO) al cipurilor, dar un utilizator Reddit raportează că oferă îmbunătățiri de performanță care captează atenția pentru jocurile acceptate.

Vezi și: Un procesor Intel Core i7 răcit cu heliu lichid a fost dus până la 7,5 GHz prin overclocking

Vezi și: Procesoarele Intel Core de generația a noua, lansate oficial: ce trebuie să știi

De ce lipsa publicității pentru o funcție atât de puternică? O presupunere este că APO aparent acceptă doar două titluri mai vechi la lansare: Rainbow Six Siege (2015) și Metro Exodus (2019).

Unul dintre cele mai bune exemple de performanță de actualizare APO a fost detaliat în subreddit-ul Intel de către u/LightMoisture. Odată cu configurarea lor folosind Intel i9-14900K, caracteristica a crescut rata de cadre a Metro Exodus de la 273 FPS la 339 FPS, o creștere cu 24%. Rainbow Six Siege a avut și mai multe performanțe uimitoare, trecând de la 659 FPS la 867 FPS, o îmbunătățire de aproape 32 la sută.

Cum funcționează

Utilizatorul de Reddit observă că au rulat jocurile la rezoluție de 1080p la setări joase, cu o configurație de memorie de vârf, pentru a testa ce poate face APO în condiții ideale. Cu toate astea, probabil că nu va reproduce acele numere la setări mai mari și nu știm cum s-ar descurca cu jocurile mai noi și mai solicitante din punct de vedere grafic.

Tom Warren de la Verge a testat funcția pe presetări „foarte ridicate” la rezoluție de 1080p. APO a sporit Rainbow Six Siege (cu un sistem Core i9-14900K și un GPU RTX 4090) de la 615 FPS la 688 FPS, o creștere de aproape 12%. Între timp, Metro Exodus Enhanced de pe aceeași platformă a crescut de la 177 FPS la 207 FPS, o creștere de aproape 17%. Aceste cifre s-au aliniat îndeaproape cu îndrumările Intel, care a estimat o creștere cu 13% în Rainbow Six Siege și o creștere cu 16% în Metro Exodus.

Din păcate, pe lângă problema APO de a accepta doar două jocuri la lansare, caracteristica are și o configurație greoaie. Va trebui să urmăriți driverele plăcii de bază (întotdeauna o sarcină „distractivă”) care acceptă reglarea dinamică a Intel. Apoi, odată ce le găsiți și instalați pe cele potrivite, navigați la setările BIOS ale PC-ului pentru a activa funcția.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Funcția lansată de Intel mai puțin cunoscută: Cum sporește performanța jocurilor, de fapt

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type