Prima pagină » NVIDIA a fost dată în judecată pentru furt de secrete comerciale, dezvăluind codul unei companii rivale (Valeo)

NVIDIA a fost dată în judecată pentru furt de secrete comerciale, dezvăluind codul unei companii rivale (Valeo)

de Roboțelul @ iDOR.info
nvidia-a-fost-data-in-judecata-pentru-furt-de-secrete-comerciale,-dezvaluind-codul-unei-companii-rivale-(valeo)

Gigantul NVIDIA a crescut foarte mult în ultimii ani, mulţumită a două fenomene: AI şi cloud computing. Produce şi plăci grafice excelente, dar asta e altă discuţie. Ei bine subiectul zilei e faptul că NVIDIA a fost dată în judecată pentru furt de secrete comerciale, după ce a făcut o gafă cu partajare de ecran şi cod al companiei rivale.

NVIDIA se confruntă cu un proces intentat de firma franceză Valeo, după ce unul dintre angajaţii săi a făcut o gafă, prin partajarea ecranului. Conform plângerii Valeo, Mohammad Moniruzzaman, inginer NVIDIA care a lucrat pentru compania Valeo în trecut a prezentat fişiere cu cod sursă pe computerul său, atunci când făcea screen sharing în cadrul unei întâlniri cu ambele firme în 2022.

Angajaţii Valeo au recunoscut imediat codul şi au făcut capturi de ecran, iar angajatul NVIDIA a fost notificat cu privire la greşeală. Valeo şi NVIDIA colaborau la o soluţie avansată de parcare şi asistență a parcării, oferită de către producător clienţilor săi. Valeo se ocupă şi de hardware şi de software pe partea de asistentă la parcare.

Valeo scrie în plângerile sale că fostul angajat, care a ajutat la dezvoltarea sistemelor de parcare şi asistență şi-a dat seama de scăpare şi că l-ar face „foarte valoros pentru NVIDIA„. El a dat acces neautorizat personal la sistemele Valeo şi acces neautorizat, care au permis furtul a „zeci de mii de fişiere” şi 6 GB de cod sursă la puţin timp după acel eveniment.

Angajatul a părăsit Valeo şi a luat informaţia furată cu el, primind ulterior o poziţie senior NVIDIA. Apoi lucrat la acelaşi proiect asociat cu Valeo, de aceea era prezent în acea videoconferință. S-a lăsat cu percheziţii ale poliţiei şi hardware şi documente compromițătoare găsite acasă la respectivul om. 

El a fost condamnat deja în Germania şi a trebuit să plătească 14.400 de euro în septembrie. Valeo acuză acum NVIDIA că a făcut economie de milioane, poate sute de milioane de dolari în costuri şi a generat profituri necuvenite. Povestea seamănă cu cea dintre Waymor şi Uber în 2017, când Waymo acuza Uber că l-a angajat pe Anthony Lewandowski pentru a fura peste 14.000 de fişiere proprietare de design, fişiere confidenţiale. El a primit 18 luni în închisoare, dar a fost graţiat după 6 luni de Donald Trump.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: NVIDIA a fost dată în judecată pentru furt de secrete comerciale, dezvăluind codul unei companii rivale (Valeo)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type