Prima pagină » TP-Link va lansa în România primele sale dispozitive compatibile Wi-Fi 7

TP-Link va lansa în România primele sale dispozitive compatibile Wi-Fi 7

de Roboțelul @ iDOR.info
tp-link-va-lansa-in-romania-primele-sale-dispozitive-compatibile-wi-fi-7

TP-Link România anunță diversificarea ofertei de routere și echipamente de rețea, lansând în premieră pentru țara noastră primele sale dispozitive compatibile Wi-Fi 7.

Cu actualele standarde Wi-Fi 6 și 6E devenite aproape o banalitate în casele românilor, TP-Link a decis că este momentul să facă trecerea la echipamente Wi-Fi 7, oferind viteze de până la 24Gbps pentru dispozitivele conectate în modul wireless.

Primele dispozitive TP-Link Wi-Fi 7 vor fi lansate în curând în România

Recomandate clienților business, primele Access Point-uri TP-Link Omada Wi-Fi 7 care vor ajunge în România sunt  EAP783 și EAP770.

EAP783 este echipamentul mai performant dintre cele două Access Point-uri Omada Wi-Fi 7. Standardul Wi-Fi 7 Tri-Band BE19000 îi conferă lui EAP783 viteze wireless cumulate de până la 19 Gbps, AP-ul atinge până la la 11520 Mbps în banda de 6 GHz și dispune de 2× Porturi Ethernet 10G cu suport PoE++ care oferă și avantajele conexiunilor prin cablu (ex. conexiuni mai stabile bun fara interferențe)  și mai multă flexibilitate în procesul de instalare când vine vorba de rețelele business multi-gigabit.

EAP770 se remarcă prin designul său compact, permițând integrarea discretă în mai multe spații. Iar prin standardul Wi-Fi 7 Tri-Band BE9300, EAP770 poate oferi viteze Wi-Fi cumulate de până la 9.3 Gbps, alături de 1× Port 10G PoE++ pentru conectarea prin cablu.

Iar pentru protejarea rețelelor Wi-Fi 7 profesionale, EAP783 și EAP770 introduc în gama TP-Link Omada și standardul de securitate WPA3-Enterprise, ce reprezintă o evoluție a standardului WPA2-Enterprise, introducând Protected Management Frames pentru toate conexiunile WPA3.

Continuând cu gama de dispozitive consumer, două dintre produsele-vedetă care fac parte din această nouă serie sunt sistemele mesh Deco BE65 și Deco BE85, care promit acoperire în toată locuința, latențe scăzute și viteze mai mari, indiferent de activitățile desfășurate online.

Sistemul mesh multigigabit Wi-Fi 7 Deco BE65 atinge viteze de 5760 Mbps (în banda de 6 GHz), 2880 Mbps (în banda de 5 GHz) și 574 Mbps (în banda de 2.4 GHz). La rândul său, Deco BE85 pune la dispoziție Wi-Fi tri-band de până la 19 Gbps – 11520 Mbps (în banda de 6 GHz), 5760 Mbps (în banda de 5 GHz) și 1376 Mbps (în banda de 2.4 GHz). Datorită tehnologiei Wi-Fi 7, ambele sisteme mesh de ultimă generație oferă performanțe semnificativ îmbunătățite, viteze mai mari, lățime de bandă crescută, latență mai mică și, la nivel general, o eficiență sporită a conexiunii în orice mediu de utilizare.Cele 4 porturi de 2.5 Gbps ale lui Deco BE65 maximizează viteza Internetului, asigurând de până la 2.5 ori mai multă lățime de bandă decât un port Gigabit Ethernet tipic.

La rândul său, Deco BE85 este echipat cu două porturi WAN/LAN de 10 Gbps – un port RJ45 și un port RJ45/SFP+, oferind suport flexibil atât pentru conexiuni prin fibră, cât și pentru cele din cupru. Și acest dispozitiv integrează porturi suplimentare de 2.5 Gbps și un port USB 3.0, toate acestea contribuind la o experiență online completă și complexă.

Noua generație de sisteme Deco Mesh compatibile Wi-Fi 7, de asemenea, oferă funcția Seamless AI-Driven Mesh, care le asigură utilizatorilor streaming neîntrerupt atunci când se deplasează prin casă. Concret, acestea permit configurarea unei rețele unificate – cu un singur nume și o parolă unică, iar prin tehnologia AI-Roaming încorporată se folosesc de algoritmii proprii pentru a crea soluția Wi-Fi ideală. Astfel, utilizatorii se pot bucura de streaming fără întreruperi la cele mai rapide viteze posibile, fără griji. Iar cu cea mai recentă tehnologie Wi-Fi 7 MLO, debitul de agregare dat de soluția de backhaul wireless combinată cu cea prin cablu este crescut. În acest fel, debitul general este îmbunătățit și latența este redusă, oferind o acoperire mai mare, conexiuni mai stabile și mai fiabile.

Deco BE65 și Deco BE85 sunt compatibile cu toate generațiile Wi-Fi și funcționează cu orice furnizor de servicii de Internet și cu orice modem, pot fi instalate în doar câteva minute prin aplicația Deco și includ funcția de securitate HomeShield, care protejează dispozitivele conectate în rețea.

Archer BE900 oferă viteze Wi-Fi 7 Quad-Band de până la 24.4 Gbps, care le permit dispozitivelor utilizatorilor să ruleze la viteză maximă. Aceștia se vor putea bucura de streaming fluid 4K/8K, de jocuri captivante AR/VR, dar și de viteze de download incredibil de rapide. Cele două porturi de 10G – un port WAN/LAN combinat Ethernet/Fibră de 10 Gbps, alături de un port WAN/LAN de 10 Gbps, precum și cele 4 porturi de 2.5 Gbps, 1 port de 1 Gbps și 2 porturi USB asigură flexibilitate maximă și debit sporit, în vreme ce cele 12 antene poziționate optim oferă mai multă capacitate, conexiuni mai puternice și mai fiabile și mai puține interferențe.

Din punctul de vedere al design-ului, Archer BE900 vine cu o carcasa metalică, ce conferă dispozitivului un aspect elegant și îl ajută să se integreze perfect în orice locuință. Un ventilator mai mare și o carcasă construită cu precizie asigură o răcire optimă, în condiții de performanță, în așa fel încât utilizatorii să se poată bucura de cea mai bună experiență, în orice situație. Routerul integrează și un ecran LED care poate afișa starea vremii, ora, dar și texte sau chiar emoji-uri, fiind capabil să redea până la 3000 de elemente grafice personalizate.

Un alt router compatibil Wi-Fi 7 care va putea fi cumpărat în curând pe piața din România este Archer BE800, un dispozitiv care oferă viteze de până la 19 Gbps, integrează un port WAN/LAN combinat Ethernet/Fibră de 10 Gbps, un port WAN/LAN de 10 Gbps, 4 porturi de 2.5 Gbps și 1 port USB 3.0 și asigură flexibilitate maximă și debit sporit. Compatibilitatea Wi-Fi optimizată și cele 8 antene poziționate optim împreună cu tehnologia Beamforming oferă mai multă capacitate, conexiuni mai puternice și mai fiabile și mai puține interferențe. Archer BE800 funcționează cu routerele EasyMesh și extensii de gamă pentru a forma Wi-Fi Mesh fără întreruperi, prevenind scăderea vitezei și lag-ul la deplasarea prin locuință. De asemenea, designul modern conturat de carcasa metalică și de ecranul LED fac din acest router un dispozitiv potrivit pentru orice locuință a viitorului.

Routerul Archer BE550 oferă și compatibilitate EasyMesh, iar securitatea routerelor din gama Archer compatibile Wi-Fi 7 este asigurată prin soluția HomeShield. Instalarea se realizează simplu și rapid, prin utilizarea aplicației Tether sau folosind interfața web TP-Link. Astfel, utilizatorii pot seta primirea de notificări la conectarea de noi dispozitive în rețeaua proprie și pot actualiza foarte ușor firmware-ul dispozitivelor cu doar un click în aplicație.

Routerele compatibile Wi-Fi 7 vor fi și ele disponibile în România în perioada următoare, iar primele modele care își vor face apariția pe piață sunt Archer BE900, Archer BE800 și Archer BE550.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: TP-Link va lansa în România primele sale dispozitive compatibile Wi-Fi 7

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă