Prima pagină » Am făcut primul upgrade pentru PlayStation 5 în așteptarea jocului GTA 6! De ce am ales SSD-ul Kingston Fury RENEGADE de 2 TB?

Am făcut primul upgrade pentru PlayStation 5 în așteptarea jocului GTA 6! De ce am ales SSD-ul Kingston Fury RENEGADE de 2 TB?

de Roboțelul @ iDOR.info
am-facut-primul-upgrade-pentru-playstation-5-in-asteptarea-jocului-gta-6!-de-ce-am-ales-ssd-ul-kingston-fury-renegade-de-2-tb?

Începutul lunii decembrie a venit cu o veste mare pentru gamerii din întreaga lume și anume anunțul celui mai așteptat joc al deceniului, Grand Theft Auto VI. Am avut ocazia să vedem primul trailer oficial și am aflat că debutul va avea loc cândva în 2025, sper eu fără amânări. În primă fază jocul va sosi pe consolele de ultimă generație, adică PlayStation 5 și Xbox Series X, iar eu m-am grăbit să fac un upgrade cu adevărat necesar.

Așa cum indică și titlul materialului de față, am decis să fac un upgrade de SSD pentru consola PlayStation 5, cu gândul că GTA 6 va ocupa mult, foarte mult, ținând cont de grafica avansată pe care am văzut-o în trailer, unde realismul este dus la următorul nivel. Dacă GTA 5 ajunge la aproap 100 GB pe consolă, de la următorul titlul din serie mă aștept să fie depășită bariera de 150 sau poate chiar 200 GB? 

Ce SSD am ales? 

Cu asemenea grijă în minte am optat pentru un SSD Kingston Fury Renegade de 2 TB, un model cu heatsink și tehnologie PCIe 4.0 NVMe M.2 – eligibil pentru a fi integrat pe consola PlayStation 5, după cum indică și pagina oficială de suport Sony pe care o poți accesa de aici

Kingston Fury Renegade

Important de știut faptul că ai nevoie de un SSD M.2 cu heatsink integrat, fix precum acest Fury Renegade de la Kingston, disponibil în variante de 500 GB, 1 TB, 2 TB sau 4 TB. Are interfață PCIe 4.0 x4 NVMe, vine cu un controller Phison E18 și format M.2 2280. Livrează o viteză de scriere secvențială de 7300 MB/s și de citire de 7000 MB/s, unde iarăși bifăm cerințele necesare pentru instalarea pe PS5.

Kingston Fury Renegade

Acest SSD a fost creat special pentru a livra performanță de top pe console și PC-uri de gaming, oferind un heatsink dedicat pentru a păstra consola rece chiar și atunci când hardware-ul este solicitat în cele mai tari titluri, precum va fi și cazul lui Grand Theft Auto VI. 

Motivul pentru care am optat pentru un Kingston Fury Renegade constă în fiabilitatea și performanța livrată de produsele acestui brand, având atât soluții de stocare și memorie Kingston pe sistemul desktop deținut. Am ales și 2 TB pentru că de acum înainte jocurile vor ocupa din ce în ce mai mult și mai bine să fiu pregătit pentru ceea ce urmează. Și prețul a avut de cântărit în luarea deciziei, unul echilibrat consider eu. 

Instalare SSD 

Înainte de a vă povesti despre cât de ușor se poate instala acest SSD la interiorul consolei tale, am aruncat o privire asupra stocării disponibile în momentul de față pe consola mea, cu 825 GB oferiți din fabrică după cum bine știi. Ei bine, mai aveam spațiul liber doar 103.1 GB, iar printre jocurile cele mai babane pe care le am instalare se află GTA 5 (95.28 GB), FC 24 (50.32 GB) și Red Dead Redemption 2 (116.3 GB). Încă un astfel de joc și eram nevoit să încep să șterg din jocurile anterior instalate, ceva ce nu prea îmi surâde, mai ales cu gândul la procesul de reinstalare, update-uri și toate cele, atunci când aș fi vrut să joc iarăși acel titlu.

PS5

Cu Kingston Fury Renegade am scăpat și de această problemă și revenind la instalare, am avut nevoie doar de un kit de șurubelnițe și de o suprafață de lucru pe care să așez consola, deconectată desigur de la sursa de alimentare. Am plasat consola pe masă cu logo-ul PS în jos și cu butonul power spre mine și am scos capacul de protecție lateral.

Panoul lateral iese rapid pe un mecanism slide iar odată ce ai făcut asta vei vedea și slotul de expansiune SSD. Vei avea de scos întâi un șurubel care eliberează capacul metalic de protecție de la interior. Vei vedea aici o zonă verde cu delimitări pentru tipul de SSD folosit și ai și un spacer pe care îl vei plasa la distanța necesară odată ce eliberezi și șurubelul secundar din slotul cu pricina, în capăt. 

Ce îți mai rămâne de făcut este să aliniezi SSD-ul Kingston Fury Renegade în slot și să înșurubezi cele două șurubele scoase la pasul anterior. Pasul următor este atașarea cover-ului consolei care livrează un click ca feedback astfel că te asiguri că ai pus capacul cum trebuie. 

PS5

Mai apoi vei conecta consola la sursa de energie și la pornirea PS5-ului vei fi întâmpinat de un ecran unde ești îndemnat să formatezi SSD-ul pentru utilizare și GATA, ai terminat. Procesul este mai simplu decât mă așteptam și eu, iar acum parcă mă bate gândul să cumpăr și un joc proaspăt lansat pentru a sărbători instalarea SSD-ului și să fac inaugurarea. Să fie Call of Duty Modern Warfare III sau Spider-Man 2?

Preț și disponibilitate 

Așa cum spuneam și mai sus, pentru folosirea pe consola PlayStation 5 vei avea nevoie de SSD-ul Kingston Fury Renegade în versiunea cu heatsink, un detaliu important la care trebuie să fii atent. Iată la ce prețuri îl găsești local:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Am făcut primul upgrade pentru PlayStation 5 în așteptarea jocului GTA 6! De ce am ales SSD-ul Kingston Fury RENEGADE de 2 TB?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă