Prima pagină » Clienții Postbank primesc 1.000 de euro în următoarele condiții – Ziarul Românesc

Clienții Postbank primesc 1.000 de euro în următoarele condiții – Ziarul Românesc

de Roboțelul @ iDOR.info
clientii-postbank-primesc-1.000-de-euro-in-urmatoarele-conditii-–-ziarul-romanesc

28/12/2023 13:06 – ACTUALIZAT 28/12/2023 21:30

Problemele IT în curs și lipsa accesului la conturi au cauzat nemulțumiri în rândul clienților Postbank. Au existat probleme masive la Postbank de luni de zile din cauza unei schimbări IT. Acestea au apărut de când 12 milioane de clienți Postbank și șapte milioane de clienți Deutsche Bank au fost reuniți pe o platformă comună. Integrarea clienților băncilor s-a dovedit a fi mult mai problematică și mai lungă decât se aștepta. Numai între ianuarie și septembrie, centrele de consiliere pentru consumatori din Germania au primit în jur de 1.700 de reclamații cu privire la filialele Deutsche Bank Postbank și DSL Bank, relatează Asociația Federală a Centrelor de Consiliere pentru Consumatori. Acum Postbank a pregătit o compensare: Clienții Postbank primesc 1.000 de euro. În anumite condiții.
Citiți și: Salariul mediu lunar al românilor care muncesc în Germania – Cine sunt cel mai bine plătiți străini

Clienții Postbank primesc 1.000 de euro: cine poate solicita?

La sfârșitul anului există cel puțin o veste bună pentru clienții Postbank care au avut probleme anul acesta. Pentru că unii dintre ei pot primi acum până la 1.000 de euro de la bancă. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în anumite circumstanțe.
Un renumit lanț german de supermarketuri își închide toate filialele 

De miercurea trecută (20 decembrie 2023), clienții Postbank au putut depune o cerere online pentru a primi până la 1.000 de euro. Postbank a oferit clienților săi un formular de cerere corespunzător pe site-ul său web. Oferta este concepută ca o formă de compensare pentru neplăcerile cu care s-au confruntat numeroși clienți Postbank în ultimele luni.
Citiți și: O cunoscută bancă lichidează conturile, fără acordul clienților

Clienții s-au plâns de probleme precum accesul temporar la cont, suspendarea contului și debitările directe nerambursate. Unora dintre ei chiar li s-a refuzat accesul la conturile lor. Au existat și probleme legate de conturile de protecție împotriva sechestrului, care sunt menite să protejeze persoanele cu datorii de popriri.

Postbank și Deutsche Bank: Fuziunea digitală a clienților cauzează probleme IT

Al patrulea și ultimul pas în fuziunea clienților Postbank și Deutsche Bank a fost finalizat în iulie anul acesta. Dar nici după aceea, problemele nu s-au oprit, dimpotrivă: în jur de 1.100 de reclamații au fost primite doar de centrele de consiliere pentru consumatori în trimestrul III.

ortel

La începutul lunii septembrie, autoritatea de reglementare financiară Bafin a avertizat Deutsche Bank despre deficiențe semnificative în serviciul pentru clienți și a cerut ca problemele existente să fie rezolvate imediat. De atunci, progresul a fost monitorizat de un reprezentant special.
Citiți și: Card furat sau pierdut: nu este suficient să îl blocați la bancă. Ce trebuie să faceți imediat

De asemenea, Deutsche Bank a decis să restrângă semnificativ rețeaua de sucursale a filialei sale Postbank . Mulți clienți Postbank au fost, de asemenea, supărați din cauza asta. În plus, timpii lungi de procesare a cererilor clienților au condus uneori la probleme și mai mari – de exemplu, atunci când conturile clienților au căzut victimele fraudatorilor .

În aceste cazuri, clienții Postbank au dreptul la despăgubiri de până la 1.000 de euro

Posibilitatea de a solicita despăgubiri de până la 1.000 de euro se adresează clienților Postbank care au suferit prejudicii din cauza timpilor lungi de procesare a cererii lor. Utilizatorii unui cont Postbank sunt eligibili pentru compensare dacă:

  • Au suferit un prejudiciu financiar în 2023 ca urmare a procesării îndelungate a unui sechestru, insolvență sau protecție împotriva sechestrului
  • Valoarea totală a prejudiciului cauzat este mai mică de 1.000 de euro.
  • Prejudiciul poate fi dovedit prin documente justificative.

Șeful Deutsche Bank, Christian Sewing, a promis că va rezolva problemele IT în curs până la sfârșitul anului 2023, în cadrul unui mesaj de scuze publice. Cu toate acestea, acest lucru nu a putut fi respectat. Procesarea restanțelor rămase este un proiect complex și uneori durează mai mult decât se aștepta inițial. „Prin urmare, vom procesa în sfârșit unele dintre aceste cazuri la începutul anului 2024”, a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Bank către Agenția de Presă Germană (dpa).




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Clienții Postbank primesc 1.000 de euro în următoarele condiții – Ziarul Românesc

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă