Prima pagină » 10 programe de tehnologie disponibile gratuit sau cu discount pentru ONG-uri – Romania Pozitiva

10 programe de tehnologie disponibile gratuit sau cu discount pentru ONG-uri – Romania Pozitiva

de Roboțelul @ iDOR.info
10-programe-de-tehnologie-disponibile-gratuit-sau-cu-discount-pentru-ong-uri-–-romania-pozitiva

Majoritatea giganților IT, precum Google, Microsoft, Adobe, au programe speciale prin care oferă organizațiilor nonprofit aplicațiile sau serviciile lor de tehnologie, în mod gratuit sau la costuri reduse. 

Mai jos 10 dintre ele: 

  1. Programul Microsoft for Non Profit oferă organizațiilor nonprofit eligibile acces gratuit la suita sa de productivitate (la aplicațiile Microsoft Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive). Pe lângă asta, Microsoft oferă ONG-urilor eligibile 10 licențe gratuite din planul Microsoft 365 Business Premium. Licențele donate includ atât versiunea de Office în cloud, cât și versiunea Office instalabilă local (on-premise), pe calculator.

  • Criteriile de eligibilitate aici 

  • Aplicarea pentru program se face aici

  1. Gigantul Google tot are un program dedicat organizațiilor nonprofit, denumit Google for Nonprofits. Acesta e compus din alte patru sub-programe: Google Workspace, Google AdGrants, YouTube for NonProfit și Google Maps.

Aplicarea se face aici, iar fiecare sub-program se activează ulterior direct din cont. 

  1. Facebook pune la dispoziția ONG-urilor eligibile spațiul său de colaborare, conectare și comunicare denumit Workplace. Programul este deschis și organizațiilor nonprofit din România și Republica Moldova.

  • Criteriile de eligibilitate sunt descries aici

  • Aplicarea se depune aici 

  1. Slack oferă gratuit abonamentul său Pro Plan organizațiilor nonprofit care au echipe mai mici de 250 de membri și o reducere de 85% pentru abonamentul Business Plan, dacă organizația numără mai mult de 250 colegi. 

Criteriile de eligibilitate și pașii de aplicare pentru Slack For Non Profit sunt descriși aici.

  1. Canva – aplicația de creare a conținutului vizual de sine stătător și fără abilități avansate de  design –  pune la dispoziție gratuit planul său Premium organizațiilor nonprofit din întreaga lume. 

  • Criteriile de eligibilitate sunt prezentate aici.

  • Aplicarea pentru Canva for NonProfits constă în completarea unui formular accesibil aici.

  1. Platforma de project managemet si CRM- Monday.com – oferă ONG-urilor eligibile primele 10 locuri gratuite și o reducere de 70% per utilizator începând cu al 11-lea loc, iar planul Enterprise cu o reducere de 33%/utilizator.

  1. Criteriile de eligibilitate le găsii aici

  2. Aplicarea pentru program se face aici

  1. O altă aplicație de  Project Management – Freedcampoferă gratuit funcțiile sale Premium organizațiilor nonprofit. Dacă ai o echipă mai mică de 30 membri, Freedcamp nu percepe nicio taxă pentru abonamentul său Premium. Dacă echipa ta numără mai mult de 30 membri, abonamentul tău va începe de la 0,49 USD/utilizator.

ONG-urile pot aplică pentru Programul Freedcamp for Non Profit aici. Profesorii și studenții pot aplică pentru Programul Freedcamp for Education aici.

  1. Aplicația de stocare și partajare de fișiere mari – Boxare și ea un program de donații și discounturi pentru organizațiile nonprofit. Compania oferă gratuit ONG-urilor eligibile planul său Starter (care de fapt costă 7 $/lună ) și reduceri de peste 50% pentru planurile sale Business, Business Plus, Enterprise și Enterprise Plus.

Detaliile sunt prezentate aici

  1. Aplicația de corectură instantă în englezăGrammarly – oferă gratuit organizațiilor nonprofit planul său Grammarly Business. Oferta deocamdată este valabilă până la 1 mai 2024

Criteriile de eligibilitate și procesul de aplicare e descris aici.

  1. LinkedIn oferă organizațiilor nonprofit din întreaga lume un hub cu resurse gratuite și servicii cu cost redus care pot ajuta ONG-urile să-și găsească angajații de care au nevoie, să crească potențialul echipelor, să stabilească conexiuni cu donatorii și să răspândească mai ușor vestea despre binele pe care îl fac.

Pentru unele programe descrise mai sus, în timp ce vei aplica, ți se va solicita un cod de validare din partea TechSoup(Programul TechSoup este cea mai mare inițiativă globală care facilitează echiparea ONG-urilor cu tehnologie și soluții de cloud). Înainte de a începe aplicarea propriu zisă, înscrie organizația în Programul TechSoup ca să îți poți genera codul de validare solicitat de companiile IT donatoare. Înregistrarea în Programul TechSoup e gratuită și durează mai puțin de 15 minute. 

Dacă îți sunt utile aceste informații, abonează-te la Intersecția de bine – un newsletter cu exemple de fapte bune și resurse pentru ONG-uri și comunitățile cu oameni responsabili, pregătit de Natalia Șeremet. 

Edițiile anterioare sunt disponibile aici




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: 10 programe de tehnologie disponibile gratuit sau cu discount pentru ONG-uri – Romania Pozitiva

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google