Prima pagină » Am testat CMF Buds Pro by Nothing: Ce primești pentru sub 250 lei? Autonomie de 39 de ore, mod ANC, bass puternic + o experiență software premium

Am testat CMF Buds Pro by Nothing: Ce primești pentru sub 250 lei? Autonomie de 39 de ore, mod ANC, bass puternic + o experiență software premium

de Roboțelul @ iDOR.info
am-testat-cmf-buds-pro-by-nothing:-ce-primesti-pentru-sub-250-lei?-autonomie-de-39-de-ore,-mod-anc,-bass-puternic-+-o-experienta-software-premium

Că ne place sau nu, căștile wireless au devenit cumva o necesitate, având în vedere că tot mai mutle smartphone-uri, fie ele midrange sau flagship, vin fără jack de 3.5 mm pentru căști. Sigur, încă există căști pe cablu și mufă USB-C, dar parcă odată ce înceci o pereche de căști wireless, nu mai există cale de întoarcere când vine vorba de comoditate / ușurință de utilizare. Ce am mai testat în ultima perioadă?

Pe masa de teste au sosit căștile accesibile CMF Buds Pro by Nothing. E practic sub-brandul companiei care își propune să lanseze produse de top, calitative, la prețuri modice. Această pereche de căști costă de exemplu doar 249 lei, iar alături de ele a sosit smartwatch-ul CMF Watch Pro (a primit recent o recenzie aici), dar și Nothing Phone (2), telefon folosit în timpul testării noilor produse CMF. 

Revenind la Buds Pro, aceste căști promit să ofere funcționalități de top regăsite pe căști de câteva sute de lei. Vorbim despre o autonomie totală de până la 39 de ore, mod ANC care poate bloca zgomote de până la 45 dB, dar și un mod Transparency, existând aici și 6 microfoane HD. Am folosit căștile în ultimele zile, iar acum a venit momentul să descoperim dacă promisiunile companiei sunt totuna cu realitatea. Mai jos am toate detaliile!

Video-review CMF Buds Pro + CMF Watch Pro by Nothing

Unboxing

Scriam în recenzia smartwatch-ului CMF că producătorul încearcă să își dezvolte o identitate, iar acest lucru se vede încă de la experiența de unboxing a produselor. În mod similar căștile CMF Buds Pro sosesc într-un ambalaj bizar, dar interesant.

Se deschide ca o carte, iar pentru închidere există un magnet lateral. În interior găsim căștile care stau „confortabil” în interiorul tocului circular, documentație + un cablu de încărcare scurt USB-C la USB-A. Apar și dopuri din cauciuc de 3 dimensiuni diferite (S, M, L). 

Design

CMF Buds Pro by Nothing este o pereche de căşti in-ear, cu un design arătos. Produsul e disponibil pe negru, gri, dar și portocaliu. Privind spre cască observ o tijă discretă, ușor întoarsă lateral pentru confort sporit în timpul purtării. Am folosit căștile timp îndelungat și nu am simțit să alunece din ureche, semn că acest design a fost bine ales de către companie.

Carcasa cântărește 44.5 grame, iar fiecare cască are 4.8 grame, pentru un total de 54.1 grame. Sunt căști surprinzător de ușoare pentru cât costă, iar după cum spuneam mai sus, designul le face să stea comod în urechi fără a fi intruzive pe canalul auditiv. Revenind la carcasă, aceasta e fabricată din policarbonat, are textură mată și nu prea prinde amprente. În partea din față avem un LED de stare, iar în spate portul USB-C pentru alimentare. 

Avem și protecție IP54 pentru rezistență la apă și praf, dar doar pentru căști. CMF a realizat și teste de durabilitate pentru acest model. Portul de încărcare a fost utilizat de 5000 de ori consecutiv fără probleme, iar căștile rezistă la temperaturi cuprinse între -40 și 70 de grade Celsius. În plus, butonul integrat pe carcasă a fost apăsat de peste 10.000 de ori. 

Tehnologie

CMF Buds Pro aduc drivere personalizate Dynamic Bass Boost și tehnologie Ultra Bass, pentru un sunet profund. Ar fi drivere de 10mm, deși compania nu a specificat clar acest lucru pe website. Acceptă codecuri SBC și AAC prin Bluetooth 5.3, iar frecvențele joase sunt ajustate în timp real, în funcție de conținut. 

Important de menționat ar fi faptul că primim certificare Google Fast Pair, dar și Microsoft Swift Pair. Am fost surprins plăcut atunci când am deschis cutia căștilor, iar pe display-ul smartphone-ului meu a apărut o animație care îmi prezenta posibilitatea de a mă conecta și de a descărca aplicația din Google Play. Procesul de conectare a decurs extrem de rapid și chiar mi-a creat impresia că am de-a face cu un produs premium, mult mai scump decât este fapt.

Revenind la feature-uri, căștile au parte de detecție in-ear și vin cu un așa-zis LOW Lag Mode care reduce latența pentru a putea fi folosite în jocuri. Fiecare cască are parte de control tactil pe lateral, pentru a răspunde la apeluri, a pune pauză, a porni sau a schimba melodiile dintr-un playlist.

Apar 6 microfoane în total (3 pe fiecare cască), iar CMF Buds Pro oferă mod ANC hibrid, dar și Transparency.  Activarea modului ANC blochează zgomote de până la 45 dB, iar prin activarea modului Transparency vom putea auzi ce se întâmplă în jurul nostru atunci când ne aflăm în mișcare.

Autonomie

Cutiuța de transport are o baterie de 460 mAh, iar fiecare cască oferă o baterie de 55 mAh. Dacă nu activam modul ANC obținem până la 39 de ore de playback audio continuu folosind case-ul pentru încărcare, respectiv 11 ore de autonomie per cască. Dacă preferăm să folosim ANC autonomia scade la 6.5 ore per cască, respectiv 22 de ore de playback audio total folosind tocul de încărcare. 

Dacă alegem să vorbim la telefon folosind căștile vom avea autonomie timp de 5 ore dacă utilizăm ANC, respectiv 6 ore fără ANC. Evident, extindem durata de utilizare încărcând căștile. Avem și încărcare rapidă pentru acest toc. 10 minute de alimentare ne oferă 5 ore de playback audio fără ANC, respectiv 2.8 ore de utilizare cu mod ANC / Transparency. 

Aș zice că întrece multe modele de căști wireless când vine vorba de autonomie, chiar și variante mult mai scumpe, cu pretenții. 

Experiență audio

Mai mult ca sigur vă întrebați cum sună căștile. Am ascultat folosind CMF Buds Pro mai multe genuri muzicale (rock, rap, dubstep, muzică clasică). Am folosit căștile pentru apeluri, dar am urmărit și clipuri pe YouTube + câteva episoade din Demon Slayer. Căștile livrează per total un sunet clar și echilibrat, iar basul se simte din plin atunci când e cazul. 

Stă puțin mai prost când vine vorba de medii și înalte, dar pot spune că nu m-a deranjat prea tare. Ideea e că separarea frecvențelor nu se realizează tocmai optim, iar astfel unele piese (în general care implică voce) vor pierde din detalii. Totuși, sunetul generat este energic, vibrant și cu siguranță va fi perfect dacă asculți melodii cu mult bass, electronice.

Dacă nu ești fan „volum maxim”, cu siguranță experiența acustică te va mulțumi indiferent de genul de muzică preferat. Anularea zgomotului (ANC) este destul de eficientă și cred că nu vei avea probleme dacă te afli în metrou, autobuz, tren sau alte locuri aglomerate. Apelurile se aud tare și clar, iar interlocutorul m-a auzit OK, deși am testat căștile pe un vânt destul de puternic.

Modul Transparency funcționează mai bine la un volum mai scăzut când vine vorba de conversații cu cei din jur. Per total, o experiență mai plăcută decât mă așteptam. Dacă ești fan bass, cu siguranță căștile îți vor satisface nevoile. Nu sunt rele nici pentru apeluri atunci când conduci sau te afli în locuri aglomerate, microfoanele fac față cu brio.

Software

Ajungem la partea software și după cum spuneam mai sus, o veste bună e că CMF Buds Pro vin cu suport Google Fast Pair și Microsoft Swift Pair. Asta se traduce printr-o recunoaștere aproape instantă a căștilor în momentul configurării. Am fost chiar surprins plăcut să fiu întâmpinat de o animație a căștilor atunci când încercam să le conectez atât pe smartphone, cât și pe tabletă.

Pentru control folosim Nothing X, aplicație disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store. Această aplicație respectă filozofia de design Nothing, evident. În partea stângă vei vedea informații cu privire la căști, setări pentru aplicație, iar în partea dreaptă apar setările propriu-zise pentru căști. Putem activa opțiuni precum „In-ear Detection” și „Low Lag Mode / Game Mode” de aici. 

Apare și opțiune de căutare a căștilor, posibilitatea de a redenumi device-ul, dar și de a actualiza software-ul. Apropo, între timp CMF a oferit și un update pentru aceste căști. Revenind la zona centrală, cea unde sunt afișate căștile. Sunt 3 opțiuni mari și late aici: Equaliser (egalizator), Controls (controale) + Noise Control. 

E evident că prima ne oferă acces spre un egalizator, iar acesta aduce modurile Balanced, more Bass, More Treble, Voice, dar și Custom. În zona Controls putem personaliza experiența oferită de gesturi. Avem DoubleTap, Tiiple Tap, Tap & Hold, Double Tap & Hold.

Folosim controlul tactil după bunul plac pentru a prelua apeluri, a da skip la melodiile din playlist-uri sau a accesa play / pause în timpul sesiunilor de playback audio. Prin Tap & Hold accesăm modurile Transparency, ANC, iar prin Triple Tap putem accesa asistentul virtual. 

Verdict

Filozofia sub-brandului Nothing, CMF, este de a oferi produse ce aduc feature-uri premium la un preț redus. E deja al doilea produs accesibil CMF testat și pot spune că pentru suma la care se comercializează Buds Pro impresionează plăcut. Sunt confortabile în timpul purtării, sunetul livrat e mai mult decât OK, avem Bass din plin, iar autonomia este excelentă. 

Chiar dacă vorbim despre căști wireless accesibile se vede că producătorul pune mare accent pe software și a fost atent la lucrurile mărunte care separă modelele low-end de cele high-end. Tind să cred că target-ul companiei sunt elevii, studenții, CMF Buds Pro fiind o alegere excelentă pentru tineri. Avem ANC, mod transparency, compatibilitate sporită atât cu telefoane Android, iOS, cât și cu laptopuri. 

Cu siguranță recomand acest model și recunosc că aș folosi CMF Buds Pro în detrimentul căștilor mai scumpe din portofoliul altor companii. Sunt accesibile, confortabile, oferă o autonomie excelentă, bass din plin, chiar m-au impresionat plăcut!

Video-review CMF Buds Pro + CMF Watch Pro by Nothing

Preț și disponibilitate

Căștile CMF Buds Pro by Nothing se comercializează în jurul sumei de 249 lei, dar le poți găsi chiar mai ieftin la unele magazine online.  Sunt disponibile la următorii retaileri:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Am testat CMF Buds Pro by Nothing: Ce primești pentru sub 250 lei? Autonomie de 39 de ore, mod ANC, bass puternic + o experiență software premium

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă