Prima pagină » Blackview BV9300 – smartphone rugged atractiv; detalii full

Blackview BV9300 – smartphone rugged atractiv; detalii full

de Roboțelul @ iDOR.info
blackview-bv9300-–-smartphone-rugged-atractiv;-detalii-full

Uite Blackview BV9300 pareri si pret in Romania. Dupa cateva zile in care nu am publicat nimic pe site (avem in teste un device foarte interesant 🙂 ), azi revenim in forta si va aducem ceva cool si atractiv 🙂

In articolul de astazi ne focusam pe terminalul rugged BV9300 al brand-ului chinezesc Blackview. Terminalul a patruns pe radarul nostru deoarece ofera un bun balans intre pret si dotari.

Apropo de pret, smartphone-ul BV9300 este disponibil pe site-ul Flanco.ro pentru suma de 1368 lei (versiune echipata cu 12GB RAM/256GB). Legat de dotari, hmmm…. oare de unde sa incepem 🙂 Avem un acumulator de capacitate foarte generoasa, o configuratie mid-range potenta, o carcasa foarte durabila, conectivitate bine pusa la punct si camere interesante. Cu aceste aspecte mentionate, inchidem aici partea introductiva si demaram cu prezentarea device-ului 🙂 Va dorim o lectura cat mai placuta.

Blackview BV9300 pareri

Blackview BV9300 pareri – DOTARI HARDWARE CHEIE (non rugged)

# Panou LCD 6.6 inci, 2388×1080 pixeli, refresh max 120Hz, rata touch sampling 240Hz, raport ecran/corp 81%, luminozitate 500 niti, protectie Gorilla Glass 5

# Configuratie – CPU MediaTek Helio G99 6nm, 12GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.1

# Baterie – 15080mAh cu fast charging 33W; functie powerbank (reverse charging 5W)

# Camera principala Samsung JN1 50MP + 8MP ultra-wide, autofocus rapid, filmare 2K 30fps

# Camera selfie Samsung GD2 32MP, video 1080p

# Conectivitate – NFC, 4G, Dual SIM, MicroSD, USB C, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, Radio FM, GPS/GLONASS/Beidou, diversi senzori (barometru, giroscop, compas, amprenta, lumina, proximitate, accelerometru)

CATEVA OBSERVATII

Destul de multe dotari interesante 🙂 Acum va propunem sa parcurgem rapid cateva din ele.

Incepem cu ecranul. Remarcam faptul ca producatorul a ales pentru device un panou LCD calitativ (refresh max 120Hz, touch sampling 240Hz, luminozitate 500 niti etc). Asta este excelent 🙂

Facem pasul catre partea de configuratie. Dansa lasa o impresie pozitiva 🙂 Combo-ul 12GB RAM + 256GB este overkill (pentru performantele Helio G99), insa fara indoiala foarte atractiv 🙂 Legat de acest aspect, va precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste 2 telefoane mid-range buget dotate cu 12GB RAM/256GB. Acestea sunt Motorola Moto G54 5G Power (review) si Motorola Moto G84 5G.

In ceea ce priveste procesorul Helio G99 prezent pe modelul Blackview, sa nu va asteptati la ‘miracole’ din partea lui. Cu toate acestea, chipset-ul MediaTek poate sa asigure un nivel solid de performanta (in jur de 380.000 puncte in Antutu 9). Nu putem rata ocazia de a va spune ca noi am butonat/testat cateva device-uri motorizate de Helio G99. Este vorba despre smartphone-ul Motorola Moto G72 si tableta Xiaomi Redmi Pad (review).

Parasim cu zambetul de buze segmentul de configuratie 🙂 Mergem mai departe si facem o oprire in dreptul acumulatorului. Setup-ul 15080mAh + incarcare 33W este fara indoiala unul atractiv 🙂 Cu toate acestea, trebuie spus faptul ca o baterie de 6000mAh dotata cu incarcare 30W este incarcata full in cam 80 de minute. Avand in vedere capacitatea de 15080mAh a terminalului Blackview, probabil ca incarcarea full o sa fie realizata in aproximativ 3 ore. Decent pentru o baterie de capacitate atat de mare.

Blackview BV9300 pareri

Blackview BV9300 pareri – DOTARI RUGGED

# Carcasa cu rama metalica, colturi groase cauciucate, port USB etansat si spate realizat din policarbonat dur + fibra din sticla

# Display cu protectie Gorilla Glass 5

# Protectii – IP68, IP69K, MIL STD 810H (durabilitate la caderi, socuri, praf, apa, vibratii, temperaturi extreme etc)

# Lanterna foarte luminoasa (100 lumeni); raza luminoasa de pana la 10 metri

# Laser tip Rangefinder (permite masurarea distantei intre 2 puncte; pana la 40 metri)

# Buton fizic pentru pornire aplicatii sau diverse alte task-uri (activare mode game, realizare screenshot, pornire lanterna etc)

# Capabilitate de fotografiere sub apa

# Display ce poate fi operat cu manusi

CATEVA SCURTE OBVSERVATII

Lista cu cele precizate ‘suna’ foarte bine 🙂 Avem o carcasa super durabila iar prezenta lanternei si a laserului sunt mai mult decat binevenite.

Aaa… sa nu uitam. In 2023, echipa GadgetLab a avut ocazia sa testeze 2 telefoane rugged 🙂 Este vorba despre Nokia XR21 si Cat S75. Va invitam cu mult drag sa explorati recenziile celor 2 device-uri 🙂

Blackview BV9300 pareri – CATEVA ASPECTE DE LUAT IN CALCUL

Pana in acest punct putem spune ca toate sunt bune si frumoase 🙂 Ca de obicei, problema unui device de acest gen este legata de grosime/greutate. Terminalul cantareste 520 grame si are profil ‘slim’ de 22.8mm.

Din punctul nostru de vedere, atunci cand te orientezi spre un device de acest gen, greutatea mare si profilul gros sunt niste aspecte care trebuie acceptate. Practic, cele 2 lucruri contribuie mult la durabilitatea dispozitivului.

Un aspect pe care nu-l putem intelege este lipsa jack-ului 3.5mm. Oare de ce aceasta dotare nu este prezenta ? Avand in vedere dimensiunile device-ului, absenta jack 3.5mm nu are sens/nu poate fi justificata.

Apoi, telefonul ruleaza doar Android 12 (interfata Doke OS 3.1). Fiind un model nou, noi speram ca Blackview va aduce cateva update-uri.

GANDURI DE FINAL

Per total, noi consideram ca Blackview BV9300 este un device care merita pe deplin sa fie luat in considerare 🙂 Device-ul este durabil, arata destul de bine, este (destul de) puternic si poseda diverse dotari bune. La toate acestea se adauga pretul bun de sub 1400 lei (1368).

Pacat ca partea de software (doar Android 12) a fost trecuta cu vederea 🙁

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Culori – negru, portocaliu, verde
  • Accesorii – incarcator

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Blackview BV9300 – smartphone rugged atractiv; detalii full

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă