Prima pagină » Blackview BL9000 5G – un rugged atractiv; parerile noastre

Blackview BL9000 5G – un rugged atractiv; parerile noastre

de Roboțelul @ iDOR.info
blackview-bl9000-5g-–-un-rugged-atractiv;-parerile-noastre

Uite Blackview BL9000 5G pareri si pret in Romania. In ultima perioada vantul ne-a purtat inspre terminalele rugged 🙂 Am publicat cateva articole (Doogee V20S, Blackview BV9300) iar incursiunea noastra pe acest segment de telefoane a culminat (cel putin pentru luna Februarie) cu review-ul compus si publicat impresionantului Unihertz Tank 2 (15500mAh, proiector, LED-uri de intensitate foarte puternica, carcasa ultra durabila etc).

Cum am inceput sa ne simtim foarte comfortabil in aceasta nisa de telefoane, o comitem din nou si compunem articol pentru un terminal foarte, foarte interesant 🙂 Subiectul zilei de azi este smartphone-ul BL9000 5G al brand-ului chinezesc Blackview.

Va avertizam ca device-ul poseda diverse dotari cool 🙂 Avem stocare foarte rapida UFS 3.1, incarcare vitezista ca fulgerul, setup foto dual (camera principala) performant, o carcasa durabila si rezonabil de slim (pentru un rugged), conectivitate generoasa si asa mai departe.

Increzatori ca am reusit sa va captam la maxim atentia, ne indreptam cu pasi rapizi spre partea de pret. Mentionam ca device-ul este la vanzare pe site-ul dualstore.ro pentru suma de 2400 lei (12GB RAM/512GB).

Blackview BL9000 pareri

Exceptand panou AMOLED, terminalul are de toate 🙂

# Procesor performant – MediaTek Dimensity 8020 5G

# Setup memorie + stocare foarte atractiv – 12GB RAM LPDDR4X + 512GB UFS 3.1

# Combo baterie + incarcare de top – 8800mAh + fast charging 120W

# Diverse dotari premium – boxe stereo cu optimizare Harman Kardon, Dual 5G, NFC, WiFi 802.11 ax, barometru, amprenta (in butonul de power), motor de vibratii x axis linear, display secundar 60Hz (pe spate) 1.32 inci 360×360 pixeli (afiseaza notificari si diverse informatii utile)

# Camera principala duala cool – Samsung GN5 50MP cu OIS + ultra-wide 13MP (120 grade) cu autofocus, video 4K 30fps

# Carcasa este foarte durabila – protectii: IP68, IP69K si MIL STD 810H; durabilitate la praf, scufundari in apa, socuri puternice, impact, vibratii, temperaturi extreme etc

# Carcasa eleganta cu diverse ramforsari – colturi cu pad-uri din cauciuc, port USB C etansat, spate cu design unibody (policarbonat foarte durabil), rama metalica fixata cu suruburi

# Buton fizic multifunctional (poate fi utilizat pentru lanterna, screenshot, activare game mode, semnal SOS etc)

Blackview BL9000 pareri – CATEVA OBSERVATII

Tot ce putem spune despre cele enumerate este oau 🙂 Apelam la abordarea deja clasica pentru site-ul nostru si spunem cateva cuvinte despre o parte din dotarile din lista de mai sus.

Cu chipset-ul Dimensity 8020 prezent pe device ne-am intersectat atunci cand am testat Motorola Edge 40. Avem numai lucruri bune de spus despre procesorul MediaTek 🙂 Este performant (aproape 700.000 in Antutu 9), eficient/economic (tehnologie 6nm) si nu se incalzeste tare in conditii de stres maxim. Ce-ti poti dori mai mult ?! 🙂

In ceea ce priveste setup-ul 12GB RAM + 512GB UFS 3.1, noi consideram ca dansul este perfect adecvat pentru performantele procesorului Dimensity 8020.

Despre acumulator (8800mAh + incarcare 120W) tot ce putem spune este bravo Blackview. Pe site-ul oficial este mentionat ca incarcarea full se face in 53 de minute. Apoi, alimentarea pana la 50% este realizata in doar 20 de minute. No comment 🙂

Apropo de telefoane rugged echipate cu baterie mare si fast charging potent, avem ceva cool pentru voi 🙂 Foarte recent noi am publicat pe site Unihertz Tank 2 review in romana (dispune de 15500mAh + incarcare 60W).

Mergem mai departe si spunem cate ceva si despre dotarile premium. Compania chineza Blackview a evoluat enorm. Daca in trecut terminalele brand-ului erau ok (insa cam atat), in prezent situatia este cu totul alta. Practic, device-ul este la fel de bine echipat precum un telefon Samsung rugged (sau alt brand de renume).

Blackview BL9000 pareri

Blackview BL9000 pareri

Daca va vine sa credeti, BL9000 poseda boxe stereo (cu optimizare Harman Kardon), motor de vibratii potent, display secundar, barometru etc (nu o sa enumeram inca odata dotarile premium insirate sus in articol 🙂 ) Aceste aspecte indica faptul ca producatorului ii merge bine ca si vanzari (are resurse financiare importante). Acest lucru este indicat si de faptul ca Blackview si-a dezvoltat propria s-a interfata (Android 13 cu DokeOS 4.0).

Un alt aspect hardware iesit din comun de bun (pentru un terminal non Motorola, Samsung, Xiaomi etc) este camera principala 50MP (cu OIS) + 13MP ultra-wide (cu autofocus). Ne pare bine sa vedem ca Blackview a ales un setup foto ‘conventional’ si nu unul care contine 100 de senzori (din care nici unul nu este bun). Felicitam producatorul pentru acest aspect.

Legat de carcasa si durabilitate, ar fi aiurea sa spunem ceva negativ (sau sa reprosam ceva). Device-ul arata foarte bine si are toate protectiile/certificarile necesare. Ca si greutate + profil, va precizam ca smartphone-ul cantareste 413 grame si are profil de 17mm. Pentru un telefon rugged, acestea sunt niste valori destul de bune.

Inainte de a face pasul spre display-ul terminalului, mai avem ceva cool pentru voi 🙂 Echipa GadgetLab a avut ocazia sa testeze telefoanele rugged Nokia XR21 (review) si Cat S75. Va invitam cu mult drag sa parcurgeti cele 2 review-uri.

# Blackview BL9000 pareri – Ecranul este bun, insa era de preferat AMOLED-ul

Daca punem la socoteala dotarile insirate pana in acest punct, noi consideram ca cel mai potrivit era ca telefonul sa fie echipat cu display AMOLED.

Din pacate (probabil din rationamente de costuri), producatorul chinez a mers pe mana unui panou LCD. Partea buna este ca ecranul LCD din dotare este de calitate 🙂

FISA TEHNICA

# Diagonala 6.78 inci

# Rezolutie 2460×1080 pixeli si 396PPI

# Refresh de 120Hz si rata touch sampling 240Hz

# Luminozitate max de 600 niti

# Protectie Gorilla Glass Victus

# Poate fi operat cu manusi

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

GANDURI DE FINAL

Noul Blackview BL9000 5G este un telefon rugged atractiv (spre foarte atractiv). Dotarile hardware sunt impresionante, avem o carcasa durabila/eleganta si un display destul de bun. Toate bune si frumoase 🙂 Totul culmina cu pretul de 2400 lei, care este si el bun.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie SK Hynix 5022Q 50-megapixeli, video 1080p 30fps
  • Conectivitate – Dual SIM, GPS+Beidou+Glonass+Galileo, WiFi Direct, WiFi hotspot, WiFi display, Radio FM, Bluetooth 5.2, USB C 2.0 cu OTG
  • Senzori – deblocare faciala, accelerometru, giroscop, proximitate, compas, lumina, pedometru
  • Lipsuri – fara slot MicroSD si jack 3.5mm
  • Accesorii – incarcator

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Blackview BL9000 5G – un rugged atractiv; parerile noastre

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă