galaxy buds 2 pro

Ți-ai cumpărat recent o pereche de căști Galaxy Buds 2 Pro și vrei să le folosești la întregul potențial? Ei bine află că Samsung activează suportul AI translation, permițând traducerea în timp real a apelurilor de voce. Cu o condiție.

La fel ca în cazul Apple, devine tot mai clar că participarea la ecosistemul Samsung este un angajament pe termen lung. Odată ce ai cumpărat un telefon Samsung ai face bine să-ți cumperi și o pereche de căști Samsung, ca nu cumva să ratezi vreo inovație sau funcție exclusivă de care nu ai beneficia în alt fel. Iar dacă ți-ai cumpărat direct căștile Samsung, ghinion. Va trebui să-ți cumperi și un telefon Galaxy pentru a le folosi la întregul potențial. Din păcate acesta este un adevăr și nu speculație, produse precum Galaxy Buds 2, Buds 2 Pro și Buds FE păstrând elemente de funcționalitate pe care le poți accesa doar în compania unor dispozitive Samsung compatibile. Compresie „lossless” pe partea de procesare audio, comutare transparentă de la un dispozitiv la altul, iar lista poate continua.

Cea mai nouă adiție este Live Translate. Parte din pachetul Galaxy AI, suportul pentru traducerea în timp real a apelurilor de voce poate funcționa și prin căști wireless. Dar acestea trebuie să fie pre-aprobate de Samsung și, în mod absolut predictibil, doar accesoriile proprii sunt acceptate. De partea Samsung, argumentul ar fi că oricare ar fi accesoriile folosite, acestea trebuie să întrunească anumite criterii de calitate/performanță, spre a nu compromite experiența oferită utilizatorilor. Cum ar fi să-ți cumperi un telefon Galaxy S24 de ultimă generație și să-l „potrivești” cu un set de căști wireless no-name procurate de pe Aliexpress. Sunt șanse mari ca rezultatele obținute să nu fie cele mai bune, iar pentru asta vei da, cel mai probabil, vina pe Samsung.

Actualizările de firmware necesare sunt distribuite deja către dispozitivele eligibile, însă funcționalitatea mai trebuie activată și din aplicațiile relevante (ex. Galaxy Wear). Iar dacă deții un telefon din seria Galaxy S23, sau alte modele Galaxy pentru care Samsung va activa funcția Live Translate, funcționalitatea primită vine în completarea promisiunii pentru suport pe termen lung, făcută tuturor utilizatorilor care achiziționează produsele Samsung.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.