Prima pagină » Vrei să vezi Galaxy AI la lucru? Conversații multilingve, editare foto și multe altele, de la Galaxy S23, Z Fold5 și până la S24, pe telefoanele Samsung

Vrei să vezi Galaxy AI la lucru? Conversații multilingve, editare foto și multe altele, de la Galaxy S23, Z Fold5 și până la S24, pe telefoanele Samsung

de Roboțelul @ iDOR.info
vrei-sa-vezi-galaxy-ai-la-lucru?-conversatii-multilingve,-editare-foto-si-multe-altele,-de-la-galaxy-s23,-z-fold5-si-pana-la-s24,-pe-telefoanele-samsung

La final de martie posesorii de telefoane Samsung Galaxy S23, Z Flip 5 şi Galaxy Z Fold 5 au primit actualizarea la One UI 6.1 şi la Android 14 şi poate cel mai important aspect al update-ului a fost trecerea la Galaxy AI. Eram deja familiar cu soluţiile AI de la Samsung, după ce le-am văzut în acţiune în ianuarie, în San Francisco şi apoi mai în detaliu pe seria Galaxy S24.

Dar acum le-am văzut la treabă pe un Samsung Galaxy Z Fold5 actualizat şi m-au ajutat să fac editez fotografii, să mă înţeleg cu un italian şi să transcriu interviuri mai uşor.

Sunt 4 piloni pe care îi văd eu pentru Galaxy AI şi utilitatea sa:

  • Comunicare
  • Productivitate
  • Editare foto
  • Circle to Search/căutare

Pentru fiecare am câteva scenarii de utilizare ale mele pe Galaxy Z Fold 5 mai jos:

1. Comunicare

Galaxy AI

Pe lângă faptul că Galaxy AI poate traduce apelurile telefonice în timp real în 13 limbi (nu a venit în România încă, din păcate), are funcţia Interpreter, care e activă la noi. Am activat-o cu Bixby şi am purces la a conversa cu cineva din Italia, o cunoştinţă de familie sosită în România. Ecranul se împarte în două şi fiecare interlocutor are replicile traduse imediat în limba celuilalt.

În plus Galaxy AI poate traduce şi ferestrele de chat din Facebook Messenger, WhatsApp şi SMS-uri.

2. Productivitate

Galaxy AI

Aici discuţia e mult mai lungă, dar mai… utilă. Începem cu Voice Recorder, aplicaţia de pe telefoanele Samsung, care acum poate converti vocea din audio în text. Mai mult decât atât, distinge între vorbitori, ceea ce m-a ajutat pe mine să fac un interviu la unul dintre evenimentele la care merg des. Plus, poate face un rezumat cu liniuţa de la capăt, dacă sunt prea multe idei şi ţine o oră discuţia.

Galaxy AI

În Samsung Notes, dacă ai ceva de făcut pentru la şcoală, facultate, un proiect pentru corporaţie sau dacă îmi notez eu idei pentru un review, Galaxy AI îmi vine în ajutor. În primul rând îmi poate face un rezumat pentru un text foarte lung, îl poate formata mai bine şi să corecteze greşelile de ortografie şi gramatică. Sau chiar să îl traducă.

Galaxy AI

Poate mai important de atât Galaxy AI îmi schimbă tonul. E o funcţie „Writing Style„, care mă face să sun mai puţin jurnalistic, mai colocvial, mai politicos, mai business când scriu un mail. Stilurile dintre care alegi sunt: Professional, Casual, Social, Polite şi chiar… Emojify. Tu practic scrii textul şi el se schimbă apoi ca ton cu doar o apăsare de buton.

E util dacă ai de scris o scrisoare de intenţie, cerere de concediu, un document cu ton formal. Sau dacă vrei să inviţi pe cineva la nuntă sau botez într-un mod mai şugubăţ.

Galaxy AI

De asemenea browserul Samsung Internet a căpătat propria doză de Galaxy AI. Poate face rezumatul unui articol sau să îl traducă. Aşa am aflat eu mai multe despre conflictele din Orientul Mijlociu fără a citi romane pe tema asta. 

3. Editare foto

Galaxy AI e util şi dacă ai de editat o fotografie. În primul rând o poate remasteriza, reglând luminozitate, contrast, claritate şi vezi cum arăta înainte şi după. Apoi poate elimina umbrele şi reflexiile, care strică pozele uneori. Umbra poate pica pe faţa cuiva, reflexiile strică pozele nocturne.

Galaxy AI

Galaxy AI îţi dă şi sugestii, iar mie mi-a indicat să adaug blur de fundal la acea poză cu parcul cel verde, pentru extra fler creativ.

Galaxy AI

Tot în acelaşi parc am apelat la Galaxy AI pentru a muta un om lângă fântână, creând o „mască” a la Photoshop pentru a îl înlocui. Puteţi şi redimensiona obiecte sau persoane sau să le multiplicaţi.

Galaxy AI

Bonus: avem şi wallpaper-uri cu AI generativ, care din câteva cuvinte scot opere de artă abstracte, cum am scos eu acele minerale.

4. Circle to Search

Galaxy AI

Proiect realizat cu Google, Circle to Search îţi permite să cauţi… orice vezi pe ecran pe web. Trebuie doar să ţii apăsat pe butonul Home de pe ecran şi apoi să încercuieşti ce vrei să cauţi. Aşa am aflat eu că maşina fotografiată cu Z Fold5 noaptea în zona mea era un Renault Arkana. Iar apoi Google îţi sugerează şi alte căutări relaţionate, ca preţ sau review-uri.

Galaxy AI

Apoi aveam nişte ton crud în bucătărie, scos din casoletă, am pornit camera lui Z Fold 5, am încercuit cu Circle to Search şi am aflat modul corect de a găti tonul: 2 minute pe fiecare parte şi cu puţin unt pe plită. 

Exemplul meu preferat la Circle to Search e când vezi încălţămintea cuiva şi vrei să afli ce model e şi cât costă şi o încercuieşti în Cameră.

Concluzie:

Cu Samsung Galaxy AI şi Circle to Search, proaspăt sosit pe Galaxy Z Fold 5 şi seria Galaxy S23 am învăţat cum să comunic cu un italian, mi-am uşurat munca de a face interviuri şi am aflat cum se găteşte tonul corect. Mi-am creat mai multe moduri de a scrie text, am un corector nou care mă ajută la scris şi am făcut ca fotografiile să fie mai arătoase, cu fler artistic prin Remaster şi Background Blur, scapant şi de umbre nedorite.

Galaxy AI

Recent am aflat că Galaxy AI vine şi pe Galaxy S22 în curând şi acesta e doar începutul! Și asta nu e tot, dacă nu ai un astfel de device și un alt tip de Android sau chiar iPhone, poți descărca aplicația Try Galaxy prin care poți testa aceste funcții. Voi cum aţi folosi sau aţi folosit Galaxy AI?

Prezentare video Galaxy AI, rulând pe Samsung Galaxt Z Fold5:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Vrei să vezi Galaxy AI la lucru? Conversații multilingve, editare foto și multe altele, de la Galaxy S23, Z Fold5 și până la S24, pe telefoanele Samsung

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă