Prima pagină » Ce cadouri aduce Apple de Mărțișor. Le poți vedea deja în iOS 17.4 beta 2

Ce cadouri aduce Apple de Mărțișor. Le poți vedea deja în iOS 17.4 beta 2

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-cadouri-aduce-apple-de-martisor-le-poti-vedea-deja-in-ios-17.4-beta-2

Apple a confirmat luna trecută că iOS 17.4 va fi lansat în martie, iar actualizarea include mai multe caracteristici și modificări noi pentru iPhone. Printre elementele principale din iOS 17.4 se numără modificări majore ale App Store în spațiul UE, transcrieri pentru Apple Podcasts, SharePlay pentru HomePod și noi emoji. Actualizarea include, de asemenea, pregătiri pentru lansarea următoarei generații de CarPlay.

Miercuri, 7 februarie, Apple a lansat versiunea beta 2 pentru iOS 17.4 către utilizatorii înregistrați pentru testare publică, la o zi după ce compania a lansat beta pentru dezvoltatori și la aproximativ două săptămâni după lansarea iOS 17.3. Dacă vrei să descarci acum iOS 17.4 e recomandat să o faci pe altceva decât pe telefonul principal. Având în vedere că aceasta nu este versiunea finală a iOS 17.4, noile funcționalități ar putea avea erori și durata de viață a bateriei ar putea fi redusă.

Apple pregătește iOS 17.4 sub presiunea UE

Una dintre schimbările majore aduse de iOS 17.4 este adaptarea la prevederile Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA) impus de Uniunea Europeană, care vizează deschiderea ecosistemului Apple către o mai mare concurență și oferirea de opțiuni suplimentare pentru utilizatori.

În acest sens, Apple face un pas semnificativ, permițând instalarea de magazine alternative de aplicații și utilizarea de aplicații din afara App Store-ului pentru cei din UE. Aceasta este o schimbare majoră de la înființarea App Store-ului, în 2008, marcând o evoluție în modul în care Apple își gestionează platforma și interacționează cu reglementările europene.

Apple iOS 17.4
foto Apple

Alte caracteristici mai mult sau mai puțin utile

Pe lângă aceste ajustări majore, iOS 17.4 beta 2 vine cu o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri. Printre acestea se numără introducerea a peste 100 de noi emoji, care aduc mai multă varietate și expresivitate în comunicarea prin mesaje. De la emoji-uri care reprezintă un phoenix, o felie de lămâie, o ciupercă și lanțuri rupte, aceste completări sunt menite să îmbogățească și mai mult paleta de simboluri disponibile pentru utilizatori.

O altă caracteristică notabilă este îmbunătățirea opțiunilor pentru protecția dispozitivelor furate (Stolen Device), oferind utilizatorilor mai mult control asupra modului în care pot securiza și proteja informațiile în cazul nefericit al pierderii sau furtului dispozitivului. Aceste noi opțiuni permit setarea unei ”întârzieri de securitate” și ajustarea setărilor în funcție de locația familiară a utilizatorului.

Este vorba de o funcție de protecție a dispozitivului, care introduce o perioadă de așteptare înainte ca anumite acțiuni sau setări critice să poată fi accesate sau modificate pe dispozitiv. În plus, această caracteristică poate fi ajustată în funcție de locația familiară a utilizatorului, ceea ce înseamnă că întârzierea de securitate ar putea fi activată sau dezactivată automat pe baza locației curente a dispozitivului.

De exemplu, întârzierea de securitate ar putea fi dezactivată când dispozitivul se află într-o locație considerată sigură, cum ar fi acasă la utilizator, și activată atunci când dispozitivul este în afara acestor locații familiare. Și mai clar, dacă ești acasă poți să-ți schimbi ușor parola dispozitivului, dacă ești plecat în vacanță, într-un loc nou, nu vei putea face acest lucru imediat.

În ceea ce privește widgeturile, Apple adaugă un nou widget pentru ceas digital numit City Digital, care oferă o nouă dimensiune personalizării ecranului de acasă. Acest widget afișează ora și o locație setată, oferind o soluție utilă pentru cei care călătoresc sau doresc să rămână conectați cu un fus orar din altă zonă a lumii.

Prima versiune beta iOS 17.4 include cod pentru opt noi aplicații CarPlay: „Auto Settings” pentru gestionarea iPhone-urilor asociate și ajustarea setărilor vehiculului, „Car Camera”, care afișează fluxul camerei din spate, „Charge”, pentru afișarea nivelului bateriei și a stării de încărcare la vehiculele electrice, „Climate”, care oferă acces la controlul climatizării în CarPlay, permițând ajustarea temperaturii, vitezei ventilatorului, „Closures”, pentru a arăta dacă ușile vehiculului sunt deschise, „Media”, care permite accesul la controlul stațiilor de radio FM și AM și la alte opțiuni media precum SiriusXM, „Tire Pressure”, pentru afișarea presiunii în pneuri și avertizări legate de aceasta, și „Trips”, care oferă date legate de condus, inclusiv viteza medie a vehiculului și eficiența consumului de combustibil sau energie.

În final, iOS 17.4 beta 2 aduce îmbunătățiri în ceea ce privește interacțiunea cu Siri, oferind asistentului vocal capacitatea de a trimite mesaje în mai multe limbi.

Versiunea de iOS 17.4 beta 2 reprezintă un pas important în evoluția sistemului de operare al Apple, aducând îmbunătățiri semnificative și noi caracteristici care răspund atât nevoilor utilizatorilor globali, cât și cerințelor specifice ale pieței europene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce cadouri aduce Apple de Mărțișor. Le poți vedea deja în iOS 17.4 beta 2

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă