Prima pagină » Ce poți face în acest weekend în București / Lista evenimentelor

Ce poți face în acest weekend în București / Lista evenimentelor

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-poti-face-in-acest-weekend-in-bucuresti-/-lista-evenimentelor

Scriitorul Édouard Louis este în România și va fi prezent la spectacolul „Cine l-a ucis pe tata?”, dramatizare a romanului său cu același titlu, regizat de Andrei Măjeri. Reprezentația va avea loc vineri, 23 februarie, de la ora 19:30. Cu această ocazie, Teatrul Metropolis inițiază un dialog direct cu Édouard Louis, moderat de Mihaela Michailov, dramaturga spectacolului.

„Dragoste la foc mic”/ „La passion de Dodin Bouffant” (regia Tràn Anh Hùng), cu Juliette Binoche și Benoît Magimel, este o poveste încântătoare și senzuală despre dragoste și mâncare. Producţia a fost catalogată de majoritatea publicațiilor străine drept cel mai bun food film al anului. „Dragoste la foc mic” are premiera în cinematografe din 23 februarie.

Eveniment unic în România, expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni dezvăluie aspecte poate mai puțin cunoscute ale artei celebrului artist catalan prin intermediul unor obiecte de artă suprarealiste ce pun la îndoială coordonatele „clasice” ale realității.
„Mărturii” ale imaginației fabuloase a unuia dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX, cele 170 de opere de artă expuse la ARCUB, pentru prima dată în România, pot fi admirate până la 12 mai 2024: de la obiecte din aur și sculpturi colorate din pastă de sticlă, rezultatul colaborării artistului cu cristaleria Daum, grafică, gravuri până la litografii și obiecte de mobilier.

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze, începând de vineri, 23 februarie 2024, medalionul „Cornel Medrea. Sculptură și voluptate în Parisul interbelic”, care va fi deschis începând cu ora 10:00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2), fiind inserat în cadrul expoziției Pinacotecii MMB, intitulată „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”.

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, la Biblioteca Naţională a României (Buzunarul UNU, parter) a avut loc o întâlnire cu Luana Schidu – traducătoare și director editorial la Curtea Veche Publishing, Vasile Ernu – prozator, eseist şi publicist şi Alexandra Rusu – scriitoare, editoare şi publicistă. Cei trei au răspuns la întrebarea „Ce citim?” Răspunsul lor a fost dat în contextul vernisajului expoziției Biblioteca mea din pandemie: cărţi despre pandemie publicate în România în anii 2020-2023. Expoziţia va rămâne deschisă publicului, în Buzunarul UNU, parter, până la finalul lunii aprilie 2024.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” îi invită pe bucureşteni şi nu numai la două târguri prilejuite de Dragobete şi Mărţişor. Târgul de Dragobete va avea loc în zilele de 24 şi 25 februarie. Organizatorii îşi propun o recontextualizare şi promovare a valorilor culturale tradiţionale atât de importante în
construirea identităţii unui popor.

Târgul Mărţişorului, la care sunt invitaţi să-şi expună produsele meşteşugari, artişti şi studenţi, se va desfăşura, în perioada 24 – 29 februarie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Evenimentul promovează şi recontextualizează sărbătorirea unui obicei care în ultimul secol a primit o serie de transformări, predominant în spaţiul urban, informează MNŢR.

„Laminor Love Wonderland!” este cel mai mare târg dedicat dragostei. Bucureștenii sunt așteptați la Hala Laminor (bd. Basarabia nr. 256) să celebreze iubirea. „Laminor Love Wonderland!” se încheie pe 3 martie.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează Târgul de Dragobete, în curtea instituţiei, în perioada 23 – 25 februarie 2004.

Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de produse tradiţionale, dar şi produse locale diversificate.

Sursa: București FM / Radio România Rador




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce poți face în acest weekend în București / Lista evenimentelor

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă