Galaxy A55

Cu principalele specificații Galaxy A55 deja aflate din surse neoficiale, este timpul să vedem și primele imagini reale cu noul telefon Samsung.

Probabil, pe cale să devină unul dintre cele mai bine vândute telefoane Samsung din acest an, Galaxy A55 preia liniile generale de designe ale seriei Galaxy S24, la rândul ei inspirată de iPhone 15. Din fericire, prețul va fi unul „de medie”, deschizând accesul unei categorii mult mai numeroasă de consumatori interesați achiziționarea unui telefon cu dotări competitive la un preț „corect”.

La o privire sumară Galaxy A55 pare destul de asemănător cu predecesorul Galaxy A54, însă aparențele sunt înșelătoare. A55 este primul telefon din serie livrat într-o carcasă cu ramă din aliaj de aluminiu, mai durabilă și cu aspect premium. În plus, odată cu finisajele din plastic cromat s-a renunțat și la spatele din policarbonat, Galaxy A55 primind un capac din sticlă asemănător celui întâlnit la seria S24. Deși par neschimbate de la modelul anterior, cele trei inele aplicate camerelor foto au diametre ușor crescute, iar rama laterală vine acum tăiată la unghi drept, pentru a da acel aspect de telefon premium pe care îl sesizezi imediat la seria Galaxy S.

Galaxy A55

Servind la diferențierea telefoanelor Galaxy A de cele din seria S, așa numitul Key Island întâlnit la telefoanele Galaxy A15 și A25 reapare și în designul A55, sub forma unei porțiuni rotunjită și ușor înălțată pe rama laterală, delimitând tastele Power și Volum. Potrivit Samsung, această caracteristică îmbunătățește ergonomia ajutând diferențierea mai ușoară a tastelor fizice.

Faptul că telefonul este perfect plat, față-verso și pe laterale, nu poate fi decât o veste bună, Galaxy A55 fiind ușor de acomodat cu o husă de protecție puțin costisitoare și folie din sticlă pentru ecran.

Potrivit detaliilor extrase din randări trimise furnizorilor de accesorii, Galaxy A55 va avea dimensiuni de 161.1 x 77.3/77.9 x 8.2mm. Din alte zvonuri am mai aflat și că ecranul OLED Full HD+ cu rată de refresh la 120Hz va avea o diagonală de 6.5 inch. Lista preliminară cu specificații menționează chipset-ul Exynos 1480, îmbunătățind simțitor performanțele modelului de anul trecut bun.

Aranjamentul foto are drept element central o cameră de 50MP, secondată de o cameră ultra-wide de 12MP și cameră macro de 5MP. La fel și camera frontală, păstrează rezoluția de 32MP, rămânând de văzut optimizările aduse de Samsung pentru îmbunătățirea calității imaginii.

Galaxy A55

La fel ca predecesorul A54, Galaxy A55 vine cu acumulator de 5000mAh și suportă încărcare rapidă de 25W.

Ceva mai interesante ar trebui să fie îmbunătățirile la partea de software, noul smartphone venind direct cu One UI 6.1 (bazat pe Android 14). Rămâne doar de văzut care dintre funcțiile Galaxy AI sunt disponibile și pe noul model Galaxy A.

Samsung ar putea lansa Galaxy A55 la începutul lunii martie, încadrat la un preț asemănător modelului de anul trecut (aprox. 2000 Lei).

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.