Prima pagină » Microsoft lansează Deucalion, un ajutor al Copilot, cu nume din mitologia greacă

Microsoft lansează Deucalion, un ajutor al Copilot, cu nume din mitologia greacă

de Roboțelul @ iDOR.info
microsoft-lanseaza-deucalion,-un-ajutor-al-copilot,-cu-nume-din-mitologia-greaca

Microsoft a anunțat ieri, 7 februarie, într-o manieră discretă, un nou model AI, Deucalion, care alimentează o versiune a Copilot, scrie Venturebeat. În centrul atenției a fost noul design pentru motorul său de căutare și chatbot-ul AI Copilot, care aduce funcționalități de creare și editare de imagini cu ajutorul inteligenței artificiale.

Redesenarea este, probabil, partea mai puțin interesantă dintre noutăți. Microsoft oferă paginii web a Copilot un aspect mai curat, cu mai mult spațiu alb și mai puțin text. Imaginile sunt sub forma unui carusel vizual de „carduri”, care arată diferite imagini generate de AI, ca exemple a ceea ce utilizatorul poate crea, plus mostre de comenzi sau instrucțiuni pe care le-ai putea introduce pentru a genera conținut.

Gigantul cu sediul în Redmond, Washington, a dezvăluit și un nou spot publicitar, care va fi difuzat în timpul campionatului de fotbal american NFL Super Bowl din această duminică, în meciul dintre echipele Kansas City Chiefs și San Francisco Giants.

Este de remarcat faptul că Microsoft aduce noi capacități de generare și editare de imagini AI direct în Copilot, alimentat de generatorul său de artă, AI Designer, similar cu integrarea DALL-E 3, al OpenAI, în ChatGPT.

Ce este Deucalion și ce face

Primul Deucalion este un personaj legendar din mitologia greacă, cunoscut pentru faptul că a supraviețuit Potopului împreună cu soția lui, Pyrrha. Povestea e asemănătoare cu cea biblică, a lui Noe: mesaj de la Zeus (Dumnezeu), construit Arcă, salvat animale etc. Potrivit mitologiei, Deucalion a fost fiul titanului Prometeu, iar Pyrrha a fost fiica lui Epimetheus și a Pandorei.

Celălalt Deucalion, despre care vorbim azi, este un nou model AI, care alimentează o versiune a Copilot. Jordi Ribas, vicepreședintele corporativ și șeful de Inginerie pentru Copilot și Bing la Microsoft, a dezvăluit pe X că Deucalion este un „model fin reglat”, ce îmbunătățește modul „Balanced” din Copilot, oferind răspunsuri mai rapide și mai bogate.

Microsoft Copilot Deucalion

Modul „Balanced” reprezintă categoria intermediară de rezultate pe care Copilot le poate produce, între modurile „Creative” și „Precise”. În timp ce modul „Creative” este potrivit pentru proiecte deschise și creative, precum scrierea sau designul, modurile „Precise” și „Balanced” sunt recomandate pentru cercetare academică sau profesională, oferind un echilibru între creativitate și precizie.

Nu este clar pe ce tehnologie sau model anterior de inteligență artificială se bazează noul model AI Deucalion introdus de Microsoft în Copilot. Având în vedere că Bing Chat era alimentat de GPT-4 de la OpenAI, este posibil ca Deucalion să fie o versiune adaptată a GPT-4, ajustată de inginerii Microsoft. Documentația pentru Deucalion este limitată, dar Mikhail Parakhin, CEO-ul pentru Publicitate și Servicii Web al Microsoft, a menționat pe X că Deucalion, numit după fiul lui Prometeu din mitologia greacă, este în faza de testare.

Observațiile lui Vitor de Lucca, un dezvoltator de Windows independent și influencer tech, au evidențiat că răspunsurile în modul „Balanced” alimentat de Deucalion sunt mai bune și mai ample, iar capacitățile de traducere sunt superioare modului „Creative”.

”Cursa înarmării” cu AI rămâne deschisă și orice e posibil, dar nu știu dacă îndemnul lui Steve Jobs, „Stay hungry, stay foolish”, după care pare să se ghideze întreaga industrie a inteligenței artificiale, se va termina bine pentru noi, consumatorii.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Microsoft lansează Deucalion, un ajutor al Copilot, cu nume din mitologia greacă

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type