Prima pagină » O companie din China a prezentat o supermașină electrică

O companie din China a prezentat o supermașină electrică

de Roboțelul @ iDOR.info
o-companie-din-china-a-prezentat-o-supermasina-electrica

O companie din China a prezentat o supermașină electrică numită U9. Aceasta ajunge la 100 km/h în 2,36 secunde și ar putea concura cu mărci celebre.

Prețul pornește de la 233.000 de dolari.

BYD, producătorul care a „spart” piața auto

Producătorul auto chinez BYD a dezvăluit o nouă supermașină electrică care poate atinge viteze similare produselor de ultimă generație ale unor giganți din industrie precum Ferrari, potrivit CNBC.

U9 va fi lansat ca parte a brandului de lux Yangwang al BYD, care a fost introdus anul trecut. BYD este un concurent cheie pentru Tesla.

Potrivit BYD, U9 va putea atinge o viteză maximă de 309,19 km/h. De asemenea, va putea accelera până la 100 km/h în 2,36 secunde.

Prețurile pentru U9 vor începe de la 1,68 milioane de yuani (233.424 USD), iar livrările urmează să înceapă la vară, a mai anunțat BYD.

Spectacol la Salonul auto de la Geneva

La 26 februarie a debutat Salonul auto de la Geneva, unul dintre cele mai aşteptate evenimente mondiale de profil.

Ediţia din acest an reuneşte doar opt producători auto, dintre care doar doi reprezintă industria auto a continentului european, respectiv Renault şi Dacia. Ceilalţi producători auto care participă cu showroom dedicat la acest mare eveniment al industriei sunt: BYD, Isuzu, Lucid, MG Motor, Microlino şi Pininfarina, conform https://www.motor1.com.

Niciunul dintre producătorii niponi de autoturisme nu participă la ediţia din 2024 a târgului.

Industria auto trece prin transformări profunde, spre îmbrăţişarea vehiculelor electrice şi autonome.

Dacia, Renault şi MG au adus la Geneva noi propuneri pentru piaţa auto. Marele producător auto din China BYD are ca noutăţi pentru piaţa europeană modelul hibrid Seal U şi Yangwang U8.

De asemenea, au avut loc lansări ale producătorului auto american de vehicule electrice de lux Lucid şi ale companiei de mobilitate electrică Silence, aceasta din urmă fiind condusă de fostul director executiv al Jaguar Land Rover, John Edwards.

CITEȘTE ȘI:

Mircea Fechet: 5.000 de euro nu sunt bani puţini pentru o maşină electrică care astăzi costă şi 25.000 de euro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: O companie din China a prezentat o supermașină electrică

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă