Prima pagină » O companie chineză a descoperit un zăcământ de petrol uriaș în Marea Chinei

O companie chineză a descoperit un zăcământ de petrol uriaș în Marea Chinei

de Roboțelul @ iDOR.info
o-companie-chineza-a-descoperit-un-zacamant-de-petrol-urias-in-marea-chinei

Cea de-a treia companie națională de petrol și gaze din această țară, China National Offshore Oil Company (CNOOC) a descoperit un mare zăcământ de petrol în Marea Chinei.

Această descoperire va adăuga peste o sută de milioane de tone echivalent petrol la volumul total de existent al Chinei, relatează Euronews.com

Zăcământul petrolier Kaiping South se află la 300 de kilometri de coasta provinciei Guangdong, în Marea Chinei de Sud. Este unul dintre zăcămintele petroliere offshore din China, care produce în principal țiței ușor. Cu o adâncime medie a apei de aproximativ 500 de metri, principalele zone petrolifere sunt Formațiunea Enping, Formațiunea Zhuhai și Formațiunea Wenchang din Paleogen.

Xu Changgui, directorul adjunct de explorare al CNOOC, a declarat într-un comunicat de presă: „Zăcământul Kaiping South este primul câmp petrolifer de mare adâncime din China, cu un volum de peste o sută de milioane de tone de țiței”.

„Descoperirea demonstrează pe deplin perspectivele largi de explorare în apele adânci din Marea Chinei de Sud și extinde și mai mult baza de resurse pentru dezvoltarea de înaltă calitate a companiei”, a declarant acesta.

Producția de petrol a Chinei a crescut rapid în ultimii ani, în principal datorită creșterii cheltuielilor guvernamentale și private. Cu toate acestea, acest lucru ar putea încetini, în special după pandemie, deoarece stimulentele guvernamentale sunt destinate în principal susținerii economiei și sprijinirii altor sectoare aflate în dificultate, cum ar fi infrastructura.

Lin Chen, analist la Rystad Energy, conform OilPrice.com, a declarat: „Majoritatea zăcămintelor de petrol din China se află într-o fază de maturitate, confruntându-se cu scăderi naturale ale producției, în timp ce raritatea noilor descoperiri substanțiale reprezintă o provocare pentru susținerea creșterii producției”.

Potrivit Statista, China a fost al doilea cel mai mare importator de țiței în 2022, după Europa, cu aproximativ 12,2 milioane de barili pe zi. Acest lucru se datora probabil sectorului său de producție din ce în ce mai înfloritor și industrializării generale, care necesită mult mai multă energie în ultimii ani.

În anii anteriori, majoritatea producătorilor chinezi de petrol nu doreau să cheltuiască sume mari de bani pentru explorări care nu aveau întotdeauna șanse să dea rezultate satisfăcătoare. Cu toate acestea, această nouă descoperire ar putea, de asemenea, să încurajeze China să importe mai puțin țiței străin și să se concentreze din nou pe producția internă, având dovezi solide privind resursele de petrol existente.

CNOOC și-a mărit, de asemenea, obiectivele de producție pentru 2024, urmărind acum o producție cuprinsă între 700 de milioane și 720 de milioane de barili în acest an. Dacă se va întâmpla așa, acest lucru ar reprezenta un pas considerabil în sus față de producția de 675 de milioane de barili echivalent petrol din 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: O companie chineză a descoperit un zăcământ de petrol uriaș în Marea Chinei

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă