Prima pagină » Realme 12 Pro: are multe dotari bune, insa…; pareri/impresii

Realme 12 Pro: are multe dotari bune, insa…; pareri/impresii

de Roboțelul @ iDOR.info
realme-12-pro:-are-multe-dotari-bune,-insa…;-pareri/impresii

Uite Realme 12 Pro 5G pareri si pret Romania. Astazi avem o surpriza placuta pentru cei care indragesc telefoanele mid-range premium 🙂 Pe online-ul din Italia a fost scos spre comercializare noul terminal mid-range Realme 12 Pro.

Primul aspect pe care il mentionam despre device este pretul. Smartphone-ul este la vanzare pe site-ul yeppon.it pentru suma de 437 euro (versiune cu 12GB RAM/256GB). Terminalul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 2177 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Acum ca ne-am lamurit cat costa device-ul, mergem mai departe (in partea de introducere). Va scoatem in evidenta ceea ce ofera device-ul (cele mai cool dotari). Avem un panou AMOLED superb, camera principala interesant pusa la punct, configuratie destul de potenta si carcasa premium.

Cum avem multe aspecte de parcurs, inchidem aici partea de introducere. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura placuta.

Realme 12 Pro pareri

Realme 12 Pro pareri – PRIMA DATA EXPLORAM DISPLAY-UL

Demaram acest sector hardware cu o precizare (speram noi ca interesanta 🙂 ). Ecranul terminalului este foarte similar cu cel care echipeaza flagship-ul mid-range Realme de pe 2023, in speta 11 Pro Plus.

Asa la prima vedere am putea stramba din nas in ceea ce priveste acel aspect. Insa, atat timp cat display-ul impresioneaza, ar fi aiurea sa ii aducem critici. Inainte de a va prezenta caracteristicile ecranului, va mentionam ca echipa GadgetLab a avut ocazia sa testeze smartphone-ul Realme 11 Pro Plus.

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED 6.7 inci; margini curbate

# Rezolutie 2412×1080 pixeli si 394PPI

# Refresh max de 120Hz si rata touch sampling 240Hz

# Raport ecran/corp de 90%

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate max 950 niti

# Tehnologii – PWM Dimming 2160Hz (previne fenomenul de flicker), Always-On

# Protectie – sticla ramforsata de 0.55mm

O SCURTA OBSERVATIE

Ca si curiozitate, display-ul este similar si cu al terminalului Oppo Reno 10. Nimic surprinzator legat de acest lucru. Spunem asta in contextul in care Oppo si Realme apartin de acelasi conglomerat chinez BBK Eelectronics (care mai detine brand-urile OnePlus si Vivo). Profitam de ocazia ivita ca sa va spunem ca noi am testat smartphone-ul Oppo Reno 10 5G.

Realme 12 Pro pareri – CONFIGURATIA ESTE INTERESANTA, INSA…

Ajunsi in acest segment hardware, va precizam din start ca telefonul poseda motorizarea Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1. Hmmm… mentionam ca chipset-ul adopta principiul una calda, alta rece. Partea calda/pozitiva este reprezentata de arhitectura moderna/eficienta (tehnologie 4nm) si de capabilitatile bune (video 4K 30fps, nuclee Cortex A78 rapide). Zona rece/nu prea grozava este performanta.

Sa nu ne intelegeti gresit. Chipset-ul Snapdragon 6 Gen 1 atinge in benchmark-ul Antutu 9 scorul de aproximativ 500.000 puncte, ceea ce este perfect decent. Insa, noi dorim mai mult decat ‘perfect decent’ din partea unui telefon mid-range scump.

Ca si fapt divers, procesorul Snapdragon 6 Gen 1 performeaza similar cu chipset-ul Snapdragon 778G (procesor generatie 2021). Asta ne arata 2 lucruri: Qualcomm nu se mai focuseaza pe segmentul de procesoare mid-range iar chipset-ul Snapdragon 778G a fost la vremea lui unul puternic. Apropo de Snapdragon 778G, noi am avut ocazia sa testam printre primele telefoane lansate cu acest procesor. Este vorba despre Motorola Edge 20.

Merita spus faptul ca generatia urmatoare de Motorola Edge 30 (review romana) dispune de puternicul Snapdragon 778G Plus.

Avand in vedere cele mentionate, era mai bine daca Realme opta pentru un chipset MediaTek. In acest moment, MediaTek (motorist taivanez) este cu mult mai competitiv pe segmentul mid-range decat Qualcomm. MediaTek dispune de procesoare performante (spre foarte performante) precum Dimensity 7200, Dimensity 8020/8050/8100/8200.

Ca si fapt divers, noi am avut prilejul sa testam telefon dotat cu chipset Dimensity 8020 (foarte rapid pentru un mid-range). Este vorba despre Motorola Edge 40 (review). Merita spus faptul ca Dimensity 8020 atinge in Antutu 9 scorul de aproape 700.000 puncte.

Cum deja ne-am intins cam mult cu analiza chipset-ului, trecem rapid in revista restul de dotari ale configuratiei (pt Realme 12 Pro).

FISA TEHNICA

# 12GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.2

# Baterie de 5000mAh cu fast charging 67W

Realme 12 Pro pareri

Realme 12 Pro pareri – CAMERA PRINCIPALA ESTE OK, INSA…

Incepem cu partile pozitive 🙂 Smartphone-ul poseda senzor primar Sony IMX882 50-megapixeli (echipat cu OIS, filmare 4K 30fps) + senzor telephoto Sony IMX709 32-megapixeli (zoom optic 2X). Toate bune si frumoase pana aici 🙂 Problema este camera ultra-wide.

In cazul telefoanelor sale mid-range, producatorul chinez pur si simplu refuza sa ofere o camera ultra-wide decenta. In configuratia actuala, terminalul poseda senzor ultra-wide 8MP. Nasol 🙁 Banuim ca senzorul dispune de tehnologie fixed focus, ceea ce este ‘minunat’ 🙁 Alte parti ‘pozitive’ sunt filmarea in 1080p 30fps si unghiul de filmare la 112 grade (prea putin).

CE ALTE DOTARI INTERESANTE/ATRACTIVE MAI ARE DEVICE-UL ?

# Conectivitate – Dual 5G, 4G, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC, USB C 2.0, scanner amprente (incorporat in ecran), GPS/AGPS/GLONASS/Galileo

# Design – spate acoperit cu piele ecologica, profil slim 8.75mm, protectie IP65 (durabilitate la apa si praf)

# Audio – boxe stereo cu Dolby Atmos; certificare audio Hi-Res

Realme 12 Pro pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Ne pare bine sa vedem ca producatorul in sfarsit a inceput sa-si echipeze telefoanele mid-range cu protectie la apa/praf. Un mare plus 🙂

UN ASPECT DE LUAT IN CALCUL

Pe langa camera ultra-wide modesta, camera selfie este un alt capitol hardware la care device-ul sufera 🙁 Terminalul poseda camera frontala 16MP (fixed focus, video 1080p 30fps). Si acest punct hardware este unul pe care producatorul refuza sa-l imbunatateasca (in cazul telefoanelor mid-range).

Daca va vine sa credeti, camera selfie 16MP este utilizata continuu de producator din 2020 si pana in prezent. Este de-a dreptul ridicol faptul ca 7 generatii de terminale mid-range (Realme 6, 7, 8, 9, 10, 11 Pro si noul 12 Pro) dispun de aceeasi camera selfie 16MP 🙁 🙁

Realme 12 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Realme 12 Pro este fara indoiala un terminal mid-range (premium) bun. Multe din dotarile oferite sunt excelente (display, baterie, stocare, RAM, sunet etc). Insa, trebuie spus faptul ca device-ul are cateva ‘chichite’.

Chipset-ul nu este suficient de puternic, camera ultra-wide este modesta iar camera selfie este cel mult mediocra. Datorita acestor aspecte, pretul de 437 euro (peste 2100 lei) nu prea este justificat. Ca sa va faceti o idee precisa legat de acest lucru, terminalul Motorola Edge 40 a fost lansat (Mai 2023) pentru 2400 lei.

Pachetul cu dotari oferit de Motorola Edge 40 (testat de noi) este net superior (camera ultra-wide cu AF si capabila de video 4K, camera selfie capabila de video 4K, chipset Dimensity 8020, stocare UFS 3.1, wireless charging, protectie IP68, rama din aluminiu). In prezent, Edge 40 poate fi gasit online pentru 1500 lei.

Avand in vedere cele precizate, noi consideram ca smartphone-ul Realme trebuie sa fie lansat in Romania pentru cel mult 1700 lei. Trebuie sa luam in calcul faptul ca dispozitivul este o aparitie noua. Datorita acestui aspect, nu ar fi corect sa avem pretentia ca device-ul sa coste cat Edge 40 (1500 lei). Insa, noi stim perfect spre ce model ne orientam (clar Edge 40).

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 14 cu interfata Realme UI 5.0
  • Senzori – compas, proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, deblocare faciala
  • Culori – albastru sau auriu; greutate – 190 grame
  • Accesorii – incarcator 67W, husa, folie

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Realme 12 Pro: are multe dotari bune, insa…; pareri/impresii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă