Prima pagină » Statistică tot mai îngrijorătoare a cazurilor de gripă. Cum putem limita infectarea?

Statistică tot mai îngrijorătoare a cazurilor de gripă. Cum putem limita infectarea?

de redactia
statistica-tot-mai-ingrijoratoare-a-cazurilor-de-gripa.-cum-putem-limita-infectarea?

În contextul epidemiologic actual al județului Mureș, care prevede tot mai multe creșteri ale numărului îmbolnăvirilor de gripă de la o săptămână la alta, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a emis un document cu rol instrucțional care să ajute la diminuarea răspândirii virușilor în comunitatea școlară, profesională, familială și socială deopotrivă. Ghidul a fost înaintat instituțiilor care se ocupă cu sănătatea publică în România de către Institutul Național de Sănătate Publică, subsumat Ministerului Sănătății.

La nivelul unităților școlare, specialiștii epidemiologi recomandă următoarele măsuri de protecție: realizarea triajului zilnic; informarea părinților și aparținătorilor legali privind semnele și simptomele de infecții respiratorii, respectiv izolarea la domiciliu a copiilor cu simptome și contactarea medicului de familie; asigurarea produselor de dezinfecție a mâinilor; aerisirea periodică a încăperilor; utilizarea batistelor de unică folosință.

În ceea ce privește întreaga comunitate socială, recomandările sunt mai ample și prevăd, în principiu, evitarea pe cât posibil a zonelor aglomerate, aerisirea regulată a încăperilor, purtarea măștii de protecție în cazul în care sunt prezente simptome de îmbolnăvire; menținerea unei igiene corecte a mâinilor; adresarea imediată la medicul de familie în cazul apariției simptomatologiei specifice; continuarea vaccinării antigripale.

Nu în ultimul rând, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au transmis recomandări de prevenție și pentru unitățile sanitare și implicit pentru personalul medical. Acestea sunt: realizarea zilnică a triajului epidemiologic pentru toți membrii personalului, purtarea echipamentului de protecție, adaptarea programului de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP Mureș, asigurarea stocurilor de antivirale, continuarea vaccinării, asigurarea și refacerea stocurilor de echipamente de protecție, antiseptice și dezinfectante.

Vezi și: https://www.zi-de-zi.ro/2024/02/07/229-de-internari-pe-fond-epidemiologic-in-judetul-mures/

M.R.

Post-ul Statistică tot mai îngrijorătoare a cazurilor de gripă. Cum putem limita infectarea? apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Statistică tot mai îngrijorătoare a cazurilor de gripă. Cum putem limita infectarea?

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă