Prima pagină » Actrița româncă din 1883, serialul premergător Yellowstone. În film, pronunță un cuvânt în limba română

Actrița româncă din 1883, serialul premergător Yellowstone. În film, pronunță un cuvânt în limba română

de Roboțelul @ iDOR.info
actrita-romanca-din-1883,-serialul-premergator-yellowstone.-in-film,-pronunta-un-cuvant-in-limba-romana

Productia „1883”, un preludiu al serialului de succes „Yellowstone”, a implicat un proces de casting care trebuia sa acopere nu numai un grup de personaje principale, ci și foarte mulţi actori pentru rolurile secundare episodice. Construit ca o epopee western pe fundalul cuceririi vestului salbatic, serialul are o distribuţie diversă, inclusiv o bandă de ţigani. Mai mulți actori români din cetatea filmului Hollywood au participat la probele de filmare. Singura care a avut noroc a fost debuntanta Graţiela Brâncuşi, notează Tudor Petruț, scenarist în America și nepotul marelui actor Emanoil Petruț. Actrița, care este stră-stră-nepoata inegalabilului Constantin Brâncuși, are în seria „1883” unul din rolurile importante.

Cine este Grațiela Brâncuși

Grațiela Brâncuși apăre din episodul 3 până la finalul celor 9 episoade din „1883” în rolul unei țigănci pe nume Noemi.

În serial, Gabriela interpretează o femeie de etnie romă, iar acest lucru nu i se putea potrivi mai bine, după cum a mărturisit într-un interviu, căci ea însă provine dintr-o familie cu rădăcini în comunitatea romă și greacă. Așa cum se descrie pe pagina de IMDB, Grațiela este stră-stră-nepoata sculptorului Constantin Brâncuși.

A studiat la Facultatea de Jurnalism din București și face parte din The Actors’ Gang, un teatru experimental fondat în 1981 de un grup de actori, printre care Tim Robbins.

Despre rolul din serialul 1883, Gabriel spunea: „Trebuie să fii înrădăcinat în cultura romă pentru a o înțelege, nu este ceva omogen, depinde de pe ce teritoriu te afli. Fiecare trib este diferit. Am avut norocul să am acces la prietenii și familia tatălui meu, iar unii fac parte dintr-un trib tradiționalist, astfel că informația pe care am primit-o a fost foarte valoroasă. Am putut vorbi cu cel mai bun prieten al tatălui meu.

În comunitățile de romi, dacă un conflict trebuie rezolvat, au propriul lor «tribunal», condus de cei mai înțelepți bărbați din comunitate, iar el este unul dintre acești bărbați. Un alt aspect care m-a ajutat este faptul că eu, la rândul meu, sunt un imigrant. Vin dintr-o țară care a fost sub un regim comunist până în 1989“, declara ea pentru roseandivyjournal.com.

Grațiela Brâncuși pronunță un cuvânt în română în „1883”

În prima sa apariție în filmul „1883” este o scenă personaul James Datton o întreabp cum se spune în limba ei la „pantaloni”, iar ea pronunță cuvântul în limba română.

Despre Grațiela Brâncuși s-au aflat detalii abia după divorțul de actorul Tim Robbins, o căsnicie consumată în mare discreție, divorțul dintre cei doi, luând prin surprindere inclsuiv presa de scandal.

Cei doi s-au cunoscut atunci când actorul a vizitat România, în 2016, cu proiectul companiei sale de teatru experimental Actors’. Actorul în vârstă de 64 de ani a fost invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din 2016, unde a cunoscut-o pe Grațiela Brâncuși. În 2017 s-au căsătorit, iar în 2021 au divorțat. Tânăra s-a mutat în SUA, undeurmează o carieră în actorie. Ea a mai jucat în serialul „Mayor of Kingstown“, de la Paramount+.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Actrița româncă din 1883, serialul premergător Yellowstone. În film, pronunță un cuvânt în limba română

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă