Galaxy S25

Galaxy S25 ar putea veni cu un nou design de carcasă, dar schimbările aduse ar putea să nu fie pe placul tuturor.

Poate că ați observat noul Zenfone 11, care nu prea mai arată a Zenfone, Asus renunțând atât la designul unic și expresiv al seriei Zenfone 10, dar și la dimensiunile sale compacte, noul model devenind ca o versiune ceva mai colorată și puțin mai mică de ROG Phone 8. Iar ROG Phone 8 a devenit și el cam.. banal, pierzând multe din trăsăturile unice ale predecesorului ROG Phone 7.

Se va întâmpla la fel și cu Galaxy S25? De-a lungul anilor am văzut și la Samsung o aversiune tot mai mare față de orice schimbări de design care ar putea fi considerate prea îndrăznețe, nu cumva următoarea lansare să fie umbrită de o reacție a publicului sub așteptări. Până la urmă o creștere modestă a vânzărilor este mai bună decât o creștere „negativă”, chiar dacă astfel pierzi șansa de a da lovitura cu un produs senzațional. Chiar și cu profituri mai mici, dar consistente și predictibile, acționarii sunt mulțumiți.

Cert este că telefoanele mari se vând în general mai bine decât cele compacte, atât Asus dar și Samsung ajungând la concluzia că într-o piață smartphone ultra-competitivă este mai înțelept să oferi majorității ce-și dorește, chiar dacă prin asta vei nemulțumi o parte dintre consumatori rămași tot mai mult în minoritate.

Potrivit zvonurilor circulate din surse mai mult sau mai puțin verificate, Galaxy S25 va arăta substanțial diferit de actuala serie S24, în special modelul Galaxy S25 „vanilla”, care va primi și un ecran mai mare. Reflectând atitudinea prudentă observată la compania sud-coreeană, diferența nu va fi foarte mare, de la 6.2” la 6.3”. Nu atât de mult încât să-i supere pe utilizatorii actuali, dar suficient încât diferența să fie sesizabilă.

Din alte zvonuri află că și Apple pregătește o ajustare similară, diagonala ecranului iPhone 16 crescând de la 6.2” la 6.3”.

Din păcate este puțin cam devreme pentru imagini cu noul design de carcasă, lansarea Galaxy S25 fiind așteptată abia pentru anul viitor.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.