galaxy watch 6

Am aflat recent că Samsung intenționează să renunțe pentru următoarele modele Galaxy Watch la formatul de cadran circular, asta însemnând că Galaxy Watch 7 nu va fi la fel de arătos ca modelul actual, dar mult mai practic de folosit și posibil cu autonomie mai bună a bateriei.

Samsung da semne că dorește revenirea la cadranul de formă nu chiar rotundă, preferat unii jucători din piața de ceasuri inteligente, cum ar fi Apple. Motivul nu ar fi că formatul cu ecran circular nu ar vinde suficient de bine, dar e posibil ca funcționalitatea să aibă serios de suferit pentru viitoarele generații Galaxy Watch, dacă nu sunt aduse îmbunătățiri în această privință.

Da, este adevărat că primul smartwatch Samsung, numit Galaxy Gear, arăta „oribil” comparat iterațiilor Galaxy Watch ceva mai recente. Și tind să cred că Samsung a intuit cât de rău a arătat, din moment ce a schimbat numele din Gear în Watch, sugerând că noile modele smartwatch sunt un fel de ceasuri, dar cu funcții smart. Cert este că inginerii Samsung au mult mai multă experiență decât la debutul Galaxy Gear, în urmă cu 11 ani.

Galaxy Watch

Chiar și „pătrat”, Galaxy Watch 7 va avea trei variante și cipul Exynos W940 cu o eficiență energetică cu 50% mai bună.

Potrivit informațiilor obținute pe surse , Galaxy Watch 7 va veni în variantele Classic, Pro și încă una. Pentru a ușura tranziția la noul design, noua variantă Galaxy Watch ar putea fi disponibilă atât în ediție cu cadran circular, dar și „noul” format inspirat de Apple Watch. Dacă aceste informații sunt corecte, va fi prima dată când Samsung lansează trei versiuni Galaxy Watch.

Alte zvonuri sunt despre configurația hardware, noul chipset Exynos W940 fiind așteptat să ofere cu 50% mai multă autonomie a bateriei și cu 30% mai multă performanță decât predecesorul Exynos W930 folosit cu Galaxy Watch 6.

Noul smartwatch va concura alternative precum OnePlus Watch 2, Pixel Watch 2 și Xiaomi Watch 2, bazate pe soluția Qualcomm Snapdragon Wear pe 4 nm. Rămâne de văzut dacă diferența de performanță și eficiență se va ridica la nivelul așteptărilor lăsate de Samsung, rivalitatea între cei doi producători de chipseturi fiind în egală măsură sprijinită pe rezultate concrete, dar și afirmații de marketing dificil de probat în scenarii reale de utilizare.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.