Prima pagină » Guvernul Statelor Unite pune presiune pe aliați: nu le mai furnizați tehnologia necesară dezvoltării semiconductorilor

Guvernul Statelor Unite pune presiune pe aliați: nu le mai furnizați tehnologia necesară dezvoltării semiconductorilor

de Roboțelul @ iDOR.info
guvernul-statelor-unite-pune-presiune-pe-aliati:-nu-le-mai-furnizati-tehnologia-necesara-dezvoltarii-semiconductorilor

Războiul comercial pe linia Washington-Beijing continuă. Statele Unite impun restricții aliaților săi pentru a limita accesul Chinei la dezvoltarea industriei semiconductorilor. Avântul tehnologiei chineze stârnește neliniște la Casa Albă.

Olanda, Germania, Coreea de Sud și Japonia sunt nevoite să limiteze schimburile comerciale cu Beijingul pentru a face pe plac Statelor Unite. Administrația Biden a vizat cu sancțiuni economice industria chineză încă din 2022, nemulțumită de invazia pe piață a produselor hi-tech a marelui stat asiatic, pentru că, motivau oficialii, reprezintă o nouă formă de spionaj.

SUA au impus controale intense asupra exporturilor chineze, însă nu au anticipat breșele existente în planul lor de a stopa avansul tehnologic al Chinei. Companiile din statele aliate și inclusiv din Statele Unite, au furnizat echipamentele necesare dezvoltării și creșterii producției de semiconductori din China.

Oficialii americani au fost șocați în august anul trecut când au descoperit că Huawei Technologies a lansat un smartphone de ultimă generație alimentat cu un procesor realizat din piese interzise la export. Washingtonul vrea ca cei patru parteneri ai săi să adopte o abordare mai strictă față de expansiunea chineză. Liderii din Berlin, Haga, Seul și Tokio au promis acțiuni concrete, însă rămâne de văzut dacă vor putea limita legăturile economice, reciproc avantajoase, cu Beijingul, relatează Bloomberg.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Guvernul Statelor Unite pune presiune pe aliați: nu le mai furnizați tehnologia necesară dezvoltării semiconductorilor

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă