Prima pagină » Știrile zilei despre tehnologie – 19 martie 2024

Știrile zilei despre tehnologie – 19 martie 2024

de Roboțelul @ iDOR.info
stirile-zilei-despre-tehnologie-–-19-martie-2024

Este interesantă discuția ridicată de tine.

Eu cred că taxiurile sunt nepopulare pentru că vor mereu banii la negru și “unde mergi” și “150 de lei de la aeroport” și prea multă mafie. Nu lipsa aplicațiilor este problema lor (sunt sau au fost unele bune), ci faptul că Uber a venit cu un sistem curat pentru client și oamenii asta voiau de fapt.

Cred că Uber și Bolt dau mai mulți bani la stat decât taxiurile. E totul fiscalizat.

Sunt de acord că, odată cu maturizarea acestor servicii, pot fi mai bine reglementate. Odată ce ajungi o companie mare, e normal să fii mai atent supravegheat și să ți se ceară chestii în plus. Cică deja fac ITP la 6 luni. Nu știu ce s-ar putea cere mai mult, însă.

Cata Lin: Da, imi convine ca ma costa mai putin un serviciu, insa la final dispar aia ‘scumpi’ si cand aia ‘ieftini’ ramana singuri, isi vor face de cap.

Dacă te referi că dispar taxiurile, în București tocmai se vor da vreo 2000 de licențe în plus. Nu cred că a dispărut vreunul. Concurența, în schimb, este benefică.

Cata Lin: Toate activitatile astea gen uber, glovo, airbnb samd au avut o promisiune la baza: sa utilizezi resiurse care altfel ar ramane neutilizate de o persoana fizica, ca sa fie o mica sursa de venit, dar nu una principala. Si uite unde am ajuns, la un gig economy care daca devine norma

Aia mi s-a părut mereu bullshit, părea ceva zis de formă ca să sune a idee bună pentru a atrage șoferi. Era de așteptat să devină un job full-time pentru mulți. Gândește-te că sunt unii care doar farmează aur în world of warcraft ca să-l vândă altora sau alții care dau click pe clipuri video în ferme de telefoane. YouTube-ul este un joc pentru unii, dar pentru alții un business de milioane. Twitch la fel.

Dar nu pot să zic că mă plâng de asta.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Știrile zilei despre tehnologie – 19 martie 2024

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă