Motorola Edge 50 Pro

Motorola Edge 50 Pro va fi lansat oficial în mai puțin de o lună, producătorul venind atât cu schimbări la partea aspectului exterior dar și cea de software, Edge 50 Pro primind câteva dintre funcțiile AI regăsite la telefoanele Pixel 8.

Așteptat pentru data de 3 aprilie, Motorola Edge 50 Pro va avea de „concurat” cu actualul model Edge 40 Pro, foarte apreciat în rândul consumatorilor și vizat cu reduceri consistente de prețuri, mai ales în ofertele cu abonament propuse de unii operatori de telefonie mobilă.

Listat pe unele site-uri din China sub numele Motorola X50 Ultra, respectiv Motorola Edge Plus (2024) pentru consumatorii din SUA, noul smartphone vine cu specificații interesante:

  • Ecran pOLED de 6.7 inch, cu rezoluție 1.5K (FHD+) și rată de refresh la 144 hz
  • Luminozitate 2000 nits și ecran validat de specialiștii Pantone (ar fi o premieră la nivelul industriei smartphone)
  • Trei camere foto la partea din spate, plus cameră selfie de 50MP. De asemenea, Pantone-validated.

Și dacă te întrebi ce înseamnă „validat de Pantone”, pai este tot o strategie de marketing, la fel cum este și colaborarea între Leica și Xiaomi. În termeni tehnici, asocierea se referă la Pantone Matching System – un standard de reproducere a culorilor folosit ca referință de artiști, producători și imprimante pentru a selecta, specifica și potrivi culorile. Altfel spus, pozele realizate cu camerele lui Edge 50 Pro ar trebui să arate la fel și pe ecranul telefonului și în versiune printată, cu condiția ca toate echipamentele să respecte specificațiile Pantone.

Funcții AI pe Motorola Edge 50 Pro

Motorola introduce pentru seria Edge 50 Pro o funcție numită AI wallpaper. Asemănătoare funcției generative wallpaper regăsită la telefoanele Samsung, AI wallpaper îți permite să generezi imagini de fundal ”unice” folosind inteligența artificială.

Alte elemente de noutate sunt “AI Enhanced Images” și “AI Adaptive Stabilization”. Prima denumire putea indica includerea unui set de filtre asistate de AI pentru retușarea/optimizarea automată a pozelor, iar a doua ar putea fi un algoritm inteligent pentru stabilizarea imaginii, la folosirea modului de filmare sau obținerea de poze. De asemenea, Motorola menționează și funcție Hybrid Zoom 50x, stabilizată folosind algoritmi de inteligență artificială.

Din păcate, Edge 50 Pro nu va beneficia de un chipset de top, precum Snapdragon 8 Gen 3, dar va avea alte atuuri, precum acumulatorul de 4500 mAh cu încărcare rapidă de 125W (50W în mod wireless), senzor de amprentă sub ecran și protecție Corning Gorilla Glass 5 împotriva zgârieturilor.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.