Prima pagină » Xiaomi Redmi A3: spate din sticla, CPU Helio G36; ce credem

Xiaomi Redmi A3: spate din sticla, CPU Helio G36; ce credem

de Roboțelul @ iDOR.info
xiaomi-redmi-a3:-spate-din-sticla,-cpu-helio-g36;-ce-credem

Uite Xiaomi Redmi A3 pareri si pret in Romania. Intampinam primavara si bineinteles weekend-ul cu un terminal entry-level patruns foarte recent pe online-ul romanesc. Este vorba despre noul smartphone Redmi A3 al brand-ului chinezesc Xiaomi.

Prima data haideti sa trecem in agenda detalii despre pret. Device-ul este disponibil pe site-ul telekom.ro pentru pretul standard de 750 lei (versiune 4GB RAM/128GB). Legat de dotarile oferite de catre dispozitiv, lucrurile se prezinta destul de interesant 🙂

Avem un panou LCD cu multi inci si refresh 90Hz, baterie de capacitate mare, conectivitate decenta, un design semi-premium etc. Cum probabil doriti sa descoperiti cat de repede detalii si impresii despre telefon, inchidem aici introducerea. Haideti sa demaram in tromba cu partea de prezentare. Va dorim o lectura placuta.

Xiaomi Redmi A3 pareri

DOTARI HARDWARE CHEIE

# Display – panou LCD 6.71 inci, 1650×720 pixeli, refresh max 90Hz, luminozitate max de 500 niti, functie DC dimming (previne fenomenul de flicker), raport ecran/corp de 83%, Gorilla Glass

# Configuratie – chipset MediaTek Helio G36 (12nm), 4GB RAM LPDDR4X + stocare 128GB eMMC 5.1

# Design – modul camera principala sub forma de cerc, spate din sticla (suprafata plata), profil slim de 8.3mm, rama din plastic

# Baterie – 5000mAh si incarcare standard 10W

Xiaomi Redmi A3 pareri – CATEVA OBSERVATII

In contextul in care avem de-a face cu un entry-level, avem ceva interesant de spus 🙂 In 2023, echipa GadgetLab a avut ocazia sa testeze terminalul entry-level Nokia C32. In total, noi am testat (doar) 2 telefoane entry-level iar cel de-al 2-lea este Xiaomi Redmi 9C NFC (review). Cu aceste aspecte precizate, haideti sa ne focusam pe subiectul zilei de azi.

Aspectele prin care Redmi A3 iese in evidenta sunt design-ul si ecranul. Pe partea de design, observam ca Xiaomi a adoptat strategia semi-premium. Avem sticla pe spate (elementul premium) si rama din plastic (elementul non premium). Abordarea este clar una interesanta.

Insa, noi consideram ca in cazul unui telefon entry-level, alte elemente sunt prioritare, in speta procesorul, stocarea, incarcarea etc. In configuratia actuala, smartphone-ul dispune de procesor Helio G36 + 4GB RAM + 128GB eMMC 5.1.

Configuratia este decenta, insa noi consideram ca Xiaomi trebuia sa-si focuseze eforturile pe un hardware mai bun iar design-ul sa cada pe plan secundar (spate din plastic, camera cu design conventional).

Pana la urma ce-ti doresti de la un astfel de device ? Sa arate bine sau sa ruleze excelent ? In cazul unui entry-level este greu sa indeplinesti cele 2 criterii. Insa, daca ar fi sa alegem unul, fara sa stam pe ganduri am alege rulajul excelent/hardware-ul mai performant.

Exemplul perfect in acest sens este terminalul entry-level Motorola G04. Smartphone-ul are constructie din plastic. Insa, hardware-ul este unul bun (net superior in comparatie cu ceea ce ofera Redmi A3). Moto G04 dispune de chipset Unisoc T606 si stocare rapida de tip UFS 2.2 (Helio G36 si eMMC 5.1 pt Redmi A3).

Xiaomi Redmi A3 pareri

In ceea ce priveste display-ul de pe Redmi A3, dansul lasa o impresie pozitiva 🙂 (500 niti, refresh 90Hz, 1650×720 pixeli etc).

Legat de acumulator, putem spune ca ne incearca un feeling de regret. Daca Xiaomi alegea o constructie din plastic, posibil ca producatorului sa-i fi ramas fonduri pentru implementarea tehnologiei fast charging. Va reamintim ca device-ul poseda setup-ul 5000mAh + incarcare standard 10W.

Xiaomi Redmi A3 pareri

Cum este partea de conectivitate ? Ok

# Dual 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.4, USB C 2.0, deblocare faciala, scanner amprente (in butonul de power)

# Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, Radio FM, GPS/GLONASS/Galileo/Beidou

# Senzori – proximitate si lumina (ambii virtuali), accelerometru, compas

O SCURTA OBSERVATIE

Si aici ne incearca un feeling de regret. Daca Xiaomi alegea constructia din plastic in locul celei de sticla (spatele), erau sanse ca device-ul sa fie echipat cu NFC. In configuratia actuala, telefonul nu are asa ceva. Ca si fapt divers, Motorola G04 este un entry-level dotat cu NFC (si fast charging).

Xiaomi Redmi A3 pareri – CONCLUZIE

Noul Xiaomi Redmi A3 este un telefon entry-level decent. Insa, hardware-ul slab + pretul exagerat de 750 lei practicat de operatorul telekom este un combo caruia noi ii zicem pas.

Va precizam ca Motorola G04 costa 550 lei iar per total, smartphone-ul este net superior (protectie IP52, fast charging, NFC, stocare UFS, chipset Unisoc T606). Avand in vedere cele precizate, noi consideram ca Redmi A3 trebuie asezat in pragul de 500 lei (poate chiar mai jos de atat).

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 14; 2 update-uri de Android si 3 ani update-uri securitate
  • Camera principala 8MP, video 1080p 30fps
  • Camera frontala 5MP, video 1080p 30fps
  • 168.3 x 76.3 x 8.3 mm si 199 grame
  • Accesorii – incarcator

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Xiaomi Redmi A3: spate din sticla, CPU Helio G36; ce credem

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type