Prima pagină » Camerele cu AI, noua tehnologie în materie de amenzi. Ce țară le testează în prezent

Camerele cu AI, noua tehnologie în materie de amenzi. Ce țară le testează în prezent

de Roboțelul @ iDOR.info
camerele-cu-ai,-noua-tehnologie-in-materie-de-amenzi.-ce-tara-le-testeaza-in-prezent

Camerele cu inteligență artificială urmează să fie testate pe drumurile publice. Vor putea detecta șoferii care nu poartă centura de siguranță sau folosesc telefonul.

Un test al tehnologiei mobile care utilizează inteligența artificială este pe cale să se extindă la nivelul Regatului Unit. National Highways, agenția guvernamentală responsabila de rețeaua de drumuri a Marii Britanii, a anunțat planurile de extindere a implementării camerelor concepute pentru a detecta automat șoferii care încalcă legea, nepurtând centura de siguranță sau folosesc telefoanele mobile in timp ce conduc, potrivit RAC.

Noile camere cu tehnologie avansată vor fi montate pe diferite vehicule și remorci și vor folosi multiple lentile, cu ajutorul cărora vor putea verifica atât șoferul, dar și pasagerii aflați la bordul mașinii. Odată detectate, datele capturate sunt supuse unei procesări meticuloase înainte de a fi transmise autorităților. Ulterior, șoferii implicați sunt anunțați cu despre infracțiunile lor prin scrisori de avertizare care elucidează pericolele asociate comportamentului lor.

Camerele vor putea descoperi nereguli cu ajutorul inteligenței artificiale

Lansat inițial în 2021, testul folosește tehnologia pentru a identifica șoferii care nu respectă regulile de circulație și care pot pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Procesul extins de testare se va desfășura până în martie 2025. Deși în prezent nu este programat, există planuri ca tehnologia să fie fixată pentru prima dată pe arcade, oferind o vedere neobstrucționată asupra tuturor benzilor.

Imaginile surprinse de camerele AI sunt transmise poliției pentru a fi luate în considerare cu privire la orice acțiune care trebuie luată. Șoferii care încalcă legea pot fi amendați cu până la 500 de lire sterline pentru că nu poartă centura de siguranță, în plus față de punctele de penalizare. Oricine este prins folosind un telefon mobil la volan ar putea fi amendat cu până la 1.000 de lire sterline și șase puncte de penalizare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Camerele cu AI, noua tehnologie în materie de amenzi. Ce țară le testează în prezent

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă