Galaxy S23

Dacă în ultimele zile din martie ne întrebam de ce tot întârzie actualizarea la One UI 6.1, ei bine iată că avem răspunsul. Echipa Samsung tot încerca să corecteze diverse bug-uri care amenințau să strice experiența oferită utilizatorilor. Dar cum termenul limită impus de conducerea companiei era pe cale să fie depășit, actualizările mult așteptate au primit undă verde, cu sau fără probleme rămase de remediat.

Indiciile cum că firmware-ul One UI 6.1 nu a fost suficient de bine testat pe dispozitive anterioare seriei S24 au apărut încă din primele zile, unii posesori de telefoane Galaxy S23 și Galaxy Z Fold 5 sesizând că viteza de încărcare a bateriei s-a redus considerabil. Problema se manifestă doar cu anumite combinații de adaptoare AC și cabluri USB-C, semn că tehnicienii Samsung nu au parcurs până la capăt testele de validare a noului firmware.

Revenind la problema cu senzorul de amprentă, se pare că în anumite situații apăsarea butonului Power sau dubla-atingere a ecranului nu este urmată de afișarea animației care indică locația senzorului de amprentă. Nici dacă încerci să deblochezi ecranul punând degetul deasupra senzorului de amprentă nu se întâmplă nimic, semn că telefonul nu a detectat niciuna dintre încercările tale. Alteori, animația sugestivă apare și dispare aproape instantaneu, fără ca senzorul de amprentă să fie activat.

Semnalată la telefoanele Galaxy S23, problema manifestată în mod aleatoriu constituie o sursă de frustrare pentru utilizatorii care nu știu niciodată la ce să se aștepte. Iar dacă vrei să deblochezi telefonul și nu se întâmplă nimic, nu ai decât să încerci din nou activarea ecranului până reușești.

Momentan, Samsung nu are un răspuns oficial pentru problemele semnalate, dar probabil că remediul așteptat tot pe calea actualizărilor de firmware nu va întârzia prea mult. Privind și partea plină a paharului, One UI 6.1 chiar este o actualizare majoră pentru posesorii Galaxy S23 și nu numai, noul firmware aducând atât funcții complet noi dar și o îmbunătățire notabilă a performanțelor resimțite la folosirea de zi cu zi a telefonului. Așa că strecurarea câtorva bug-uri nu este un preț chiar atât de mare, mai ales dacă acestea sunt remediate în timp util.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.